Surinaamse pindasoep met kip

Surinaamse pindasoep met kip

Vol smaak en licht pittig.
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur en 20 min
  • Klaar in: 1 uur 25 min

Deze Surinaamse pindasoep met kip en spekblokjes zit vol met smaak en is licht pittig. Heerlijk als hoofdgerecht met wat rijst.

Pindasoep makkelijk te maken

Pindasoep is heel makkelijk om zelf te maken met sambal oelek, taugé en natuurlijk pindakaas!

Ingrediënten

  • 6 el pindakaas met stukjes
  • 1 el sambal oelek
  • 200 gr spekblokjes
  • 250 gr taugé
  • 2 tl piment
  • 1 kippenbouillontablet
  • 6 kipbraadsticks

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote soeppan anderhalve liter water aan de kook. Voeg hieraan het kippenbouillontablet, de kipbraadsticks en de gesnipperde ui toe. Laat het ongeveer een uur zachtjes doorkoken.
  2. Haal de braadsticks uit de soeppan en laat ze afkoelen. Haal vervolgens het vlees van het bot en snijdt het in blokjes.
  3. Doe de pindakaas en de sambal in een kom en voeg hieraan een soeplepel kookvocht toe. Roer het mengsel los.
  4. Doe het vlees terug in de soeppan samen met het pindakaasmengsel en voeg ook de spekblokjes toe.
  5. Voeg naar smaak wat extra pindakaas of sambal toe. Doe de taugé en het piment erbij en laat 10 minuten zachtjes doorkoken voor je het serveert.
Beoordeling: 4.6. van 5 stemmen.
Please wait...