
De perfecte Surinaamse pindasoep met kip
Ontdek de smaakexplosie van deze verrukkelijke Surinaamse pindasoep met kip en (knapperige) spekblokjes. Licht pittig en boordevol smaak, perfect als hartverwarmend hoofdgerecht, dan wel geserveerd met een zijdezachte portie rijst.
Laat je verrassen door de eenvoud van dit Surinaamse pindasoep recept en geniet van de authentieke smaken van de Surinaamse keuken.
Meer inspiratie: eenvoudig roti recept met een eigen twist.
Tip: bak de spekblokjes krokant in een pan, zonder olie en voeg ze toe bij het serveren. Zo heb je knapperige spekblokjes in de pindasoep.

Proef de verrukkelijke Surinaamse pindasoep met kip en spekblokjes. Licht pittig en boordevol smaak, perfect als hoofdgerecht of met rijst.
Ingrediënten
- 6 el pindakaas met stukjes
- 1 el sambal oelek
- 200 gr spekblokjes
- 250 gr taugé
- 2 tl piment
- 1 kippenbouillontablet
- 1 ui gesnipperd
- 6 kipbraadsticks
Instructies
- Breng anderhalve liter water in een grote soeppan aan de kook. Voeg het kippenbouillontablet, de kipbraadsticks en de gesnipperde ui toe. Laat het geheel ongeveer een uur zachtjes doorkoken.
- Haal vervolgens de braadsticks uit de pan en laat ze afkoelen. Verwijder het vlees van de botten en snijd het in blokjes.
- Meng de pindakaas en sambal in een kom en voeg een soeplepel kookvocht toe. Roer het mengsel goed door.
- Voeg het vlees terug toe aan de soep samen met het pindakaasmengsel en de spekblokjes.
- Breng indien nodig op smaak met extra pindakaas of sambal. Voeg tot slot de taugé en piment toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen voordat je de Surinaamse pindasoep serveert.
Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos, pinda’s en uitjes. Mega romig door de kokos en tevens erg voedzaam.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijke soep maar de spekblokjes heb ik eruit gelaten.
Dank Liesbeth, pindasoep kan idd ook prima zonder spek.
250 gram taugé is wat veel voor 1,5 liter soep. De helft volstaat ook prima.
Dank voor je feedback Arjan!