Surinaamse pindasoep met kip

Surinaamse pindasoep met kip

Vol smaak en licht pittig
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur en 20 min
  • Klaar in: 1 uur 25 min

Deze Surinaamse pindasoep met kip en spekblokjes zit vol met smaak en is licht pittig. Heerlijk als hoofdgerecht met wat rijst.

Pindasoep makkelijk te maken

Pindasoep is heel makkelijk om zelf te maken met sambal oelek, taugé en natuurlijk pindakaas!

Ingrediënten

  • 6 el pindakaas met stukjes
  • 1 el sambal oelek
  • 200 gr spekblokjes
  • 250 gr taugé
  • 2 tl piment
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 ui gesnipperd
  • 6 kipbraadsticks

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote soeppan anderhalve liter water aan de kook. Voeg hieraan ’t kippenbouillontablet, de kipbraadsticks en de gesnipperde ui toe. Laat het zo’n uurtje zachtjes doorkoken.
  2. Haal de braadsticks uit de soeppan en laat ze afkoelen. Haal vervolgens het vlees van het bot en snijdt het in blokjes.
  3. Doe de pindakaas en de sambal in een kom en voeg hieraan een soeplepel kookvocht toe. Roer het mengsel los.
  4. Doe het vlees terug in de soeppan samen met het pindakaasmengsel en voeg ook de spekblokjes toe.
  5. Voeg naar smaak wat extra pindakaas of sambal toe. Doe de taugé en het piment erbij en laat 10 minuten zachtjes doorkoken voor je ’t serveert.

Ook lekker: Pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes. Mega romig door de kokos en tevens erg voedzaam.

Beoordeling: 4.0. van 20 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Arjan den Heeten 28 maart 2020 at 15:43 - Reply

    250 Gram taugé is wat veel voor 1,5 liter soep. De helft volstaat ook prima.

  2. Liesbeth 21 september 2021 at 20:51 - Reply

    Heerlijke soep maar de spekblokjes heb ik eruit gelaten.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter