Surinaamse pindasoep met kip
Vol smaak en licht pittig- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 1 uur en 20 min
- Klaar in: 1 uur 25 min
Bereidingswijze
- Breng in een grote soeppan anderhalve liter water aan de kook. Voeg hieraan ’t kippenbouillontablet, de kipbraadsticks en de gesnipperde ui toe. Laat het zo’n uurtje zachtjes doorkoken.
- Haal de braadsticks uit de soeppan en laat ze afkoelen. Haal vervolgens het vlees van het bot en snijdt het in blokjes.
- Doe de pindakaas en de sambal in een kom en voeg hieraan een soeplepel kookvocht toe. Roer het mengsel los.
- Doe het vlees terug in de soeppan samen met het pindakaasmengsel en voeg ook de spekblokjes toe.
- Voeg naar smaak wat extra pindakaas of sambal toe. Doe de taugé en het piment erbij en laat 10 minuten zachtjes doorkoken voor je ’t serveert.
Ook lekker: Pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes. Mega romig door de kokos en tevens erg voedzaam.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
250 Gram taugé is wat veel voor 1,5 liter soep. De helft volstaat ook prima.
Dank voor je feedback Arjan!
Heerlijke soep maar de spekblokjes heb ik eruit gelaten.
Dank Liesbeth, pindasoep kan idd ook prima zonder spek.