Surinaamse roti met kip masala

Surinaamse roti met kip masala

Probeer eens deze heerlijke Surinaamse roti met kip masala, een authentiek gerecht dat je absoluut moet proeven. Deze smaakvolle maaltijd wordt geserveerd met kousenband en gekookte eieren. Als je geen rotivellen hebt, kun je ook tortilla wraps gebruiken.

Kousenband, een lange peul vergelijkbaar met uitgerekte sperziebonen, voegt een pittige smaak toe en wordt voornamelijk geteeld in tropische gebieden. Als je geen kousenband hebt, kun je ook sperziebonen gebruiken.

Met dit roti recept breng je de smaken van de Surinaamse keuken naar je eigen keuken. Probeer deze makkelijke roti met kip.

Surinaamse roti kip masala maken

Roti recept

4.8 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Proef de authentieke Surinaamse smaken met dit makkelijke roti recept. Geniet van kip masala met kousenband en eieren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaamse keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 890

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ chilipeper
  • 250 gr kousenband
  • 500 gr aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl djinten (gemalen komijn)
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 70 gr tomatenpuree blikje
  • 600 ml bouillon
  • 1 pak roti vellen

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren. Pel en snipper de uien en knoflook, en snijd de peper in dunne ringen.
  • Maak de kousenband schoon en was deze, en schil de aardappels en snijd ze in partjes of blokjes.
  • Verwarm een wok op het vuur met olijfolie. Bak hierin de ui, knoflook, kerriepoeder en djinten kort aan, voeg dan de gesneden kipfilet toe en bak deze mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Voeg vervolgens de aardappels en kousenband toe, samen met de helft van de bouillon.
  • Dek de pan af en laat het kipmengsel in 30 minuten gaar stoven op laag tot middelhoog vuur. Schep af en toe om en voeg beetje bij beetje de overige bouillon toe als het te droog wordt.
  • Pel ondertussen de eieren en voeg ze op het einde toe aan het kipmengsel zodat ze warm blijven.
  • Verwarm tot slot de roti in een koekenpan en serveer deze met de kip. Geniet van een bord vol eenvoudige Surinaamse roti.

Rol de roti op met de vulling of scheur in stukjes en pluk met je handen uit de pan.

Ook lekker: ei masala, een van de bekendste gerechten uit Suriname. Het is een gefrituurd ei in een heerlijke saus.

Kip met roti

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024