Surinaamse roti met kip masala

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 45m

Probeer eens deze Surinaamse roti met kip masala! Een authentiek Surinaams gerecht dat iedereen eens geproefd moet hebben. Heerlijk met de kousenband en gekookte eitjes.

Benieuwd naar meer Surinaamse gerechten? Kijk dan eens bij onze Surinaamse recepten.

unnamed

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 250 gram kousenband
  • 1/2 chilipeper
  • 3 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 500 gram kipfilet (bij voorkeur in blokjes)
  • 1 pak kant en klare roti (verkrijgbaar bj AH of een toko)

Bereidingswijze

Stap1

Breng een klein pannetje met water aan de kook. Kook hierin 4 eieren. Snipper de uien en de knoflook. Snij de halve chilipeper in kleine stukjes. Maak de kousenband schoon en was deze. Schil de aardappels en snij deze in partjes.

Stap2

Neem een wok en verwarm deze op het vuur. Doe 2 eetlepels olie in de pan. Doe 1/3 van de ui, 1/3 van de knoflook, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel djinten en 1 bouillonblokje in de pan en bak dit kort.

Stap3

Voeg de aardappels en de kousenband toe. Voeg vervolgens 200 ml water toe. Dek de pan af en laat het geheel in 30 minuten gaar stoven op laag tot middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg wat water toe als het droogkookt.

Stap4

Pel ondertussen de eieren. Doe de eieren op het einde bij het kipmengsel zodat deze warm blijven. Als de aardappelen en de kousenband bijna klaar zijn, verwarm dan de roti in de magnetron of koekenpan. Serveer het gerecht zoals op de foto.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

102

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab