Surinaamse roti met kip masala
En eieren- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 890
Probeer eens deze Surinaamse roti met kip masala. ’n Authentiek Surinaams gerecht dat je echt eens moet proeven. Lekker met kousenband en gekookte eieren. En heb je geen rotivellen in huis dan zou je ook tortilla wraps kunnen nemen.
Kousenband maken
Kousenband maken, ’t is een lange peul een soort van uitgerekte sperzieboon. De Kousenband is pittig van smaak en groeit voornamelijk in tropische gebieden. In plaats van de kousenband zou je ook sperziebonen kunnen gebruiken.
Roti met kip
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren. Pel en snipper de uien en knoflook. Snij de peper in dunne ringen. Maak de kousenband schoon en was. Schil de aardappels en snij in partjes.
- Neem een wok en verwarm op het vuur met olijfolie. Bak de ui, knoflook, kerriepoeder en djinten in de pan en bak dit kort samen met de gesneden kipfilet. Voeg de tomatenpuree toe.
- Voeg de aardappels en de kousenband toe samen met de helft van de bouillon. Dek de pan af en laat ’t kip mengsel in 30 minuten gaar stoven op laag tot middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg beetje bij beetje de overige bouillon toe als het te droog gaat worden.
- Pel ondertussen de eieren. Doe de eieren op het einde bij het kip mengsel zodat deze warm blijven. Als de aardappelen en de kousenband bijna klaar zijn, verwarm dan de roti in een koekenpan en schep op. Roti met kip zó maak je ’t.
Rol de roti op met de vulling of scheur in stukjes en pluk lekker uit de pan.
Ook lekker: Ei masala ofwel kerrie eieren uit Suriname, ’n gefrituurd ei in een heerlijke saus.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen