Surinaamse roti met kip masala

Kip!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Probeer eens deze Surinaamse roti met kip masala! Een authentiek Surinaams gerecht dat iedereen eens geproefd moet hebben. Heerlijk met de kousenband en gekookte eitjes.

Kousenband

Een lange peul, dat is de kousenband, een soort van uitgerekte sperzieboon. De Kousenband is pittig van smaak en groeit voornamelijk in tropische gebieden.

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels
  • 250 gr kousenband
  • 1/2 chilipeper
  • 3 uien
  • 4 teen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl djinten (gemalen komijn)
  • 500 gr kipfilet
  • 1 pak kant en klare roti

Bereidingswijze

  1. 1Breng een klein pannetje met water aan de kook. Kook hierin 4 eieren. Snipper de uien en de knoflook. Snij de halve chilipeper in kleine stukjes. Maak de kousenband schoon en was deze. Schil de aardappels en snij deze in partjes.
  2. 2Neem een wok en verwarm deze op het vuur. Doe 2 eetlepels olie in de pan. Doe 1/3 van de ui, 1/3 van de knoflook, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel djinten en 1 bouillonblokje in de pan en bak dit kort samen met de gesneden kipfilet.
  3. 3Voeg de aardappels en de kousenband toe. Voeg vervolgens 200 ml water toe. Dek de pan af en laat het geheel in 30 minuten gaar stoven op laag tot middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg wat water toe als het droogkookt.
  4. 4Pel ondertussen de eieren. Doe de eieren op het einde bij het kipmengsel zodat deze warm blijven. Als de aardappelen en de kousenband bijna klaar zijn, verwarm dan de roti in een koekenpan en geniet.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...