Sushi met gerookte kip

Sushi met gerookte kip

Sesamzaad en bosui
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 280

Sushi met gerookte kip sesamzaad en bosui, ’n lekker Japans recept en echt comfort food. Maak de sushi met gerookte kip heel makkelijk zelf dip lekker in de sojasaus en eet met sushi gember.

Sushi recepten met kip

Sushi recepten met kip en wasabi zijn altijd in trek, deze variant sushi is te gek lekker. Wasabi is een scherpe specerij uit de Japanse keuken met ’n opvallend groene kleur. De wasabi eet je bij de sushi met kip voor lekker wat pit.

Ingrediënten

  • 125 gr sushirijst
  • 1 1/2 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 2 norivellen
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 2 tl wasabipasta
  • 1 bosui
  • 1 el gerookte kipfiletreepjes
  • 2 el sojasaus
Sushi gerookte kip recept

Zo maak je sushi kip

  1. Spoel de rijst onder stromend water af in een zeef. Doe de rijst in een pan met dikke bodem en laat 10 min staan. Voeg daarna 150 ml water toe en breng aan te kook. Doe de deksel op de pan en laat de rijst 2 min op hoog vuur koken, 5 min op middelhoog en 12 min op laag vuur.
  2. Zet het vuur uit en haal de deksel van de pan. Dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel er bovenop. Laat de rijst een kwartier staan.
  3. Verhit een steelpan met azijn suiker en ’n snuf zout. Blijf roeren tot de suiker en het zout zijn opgelost en laat afkoelen. Doe de rijst in een schaal, verdeel de dressing erover en laat afkoelen.
  4. Leg een nori vel op een sushi matje. Bedek het vel met de helft van de rijst en hou zo’n 2 cm over aan de bovenkant. Strooi de helft van de sesamzaadjes over de rijst en doe in het midden van de rijst een beetje wasabi. Snij de bosui in dunne ringen. Verdeel de helft van de kip over het midden van de rijst en leg ook de helft van de bosui ringen erop.
  5. Rol het nori vel op en snij de rol in 8 stukken. Maak de tweede rol op dezelfde manier. Serveer de sushi met sojasaus. Zo maak je sushi kip.

Ook lekker: Sushirolletjes met krab en komkommer avocado en wasabi, ’n heerlijk sushi hapje, it’s Sushi time!

Beoordeling: 4.0. van 12 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024