Sushi met komkommer

Sushi met komkommer

Wasabi en gember
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 280

Sushi met komkommer wasabi en gember, ’n lekker Japans recept ofwel hosomaki. ’t Zijn dunne sushirolletjes met komkommer. Maak de sushi met komkommer heel makkelijk zelf dip lekker in de sojasaus en eet met sushi gember.

Sushi recepten met komkommer

Sushi recepten met komkommer en wasabi zijn altijd in trek, deze variant sushi is te gek lekker. Wasabi is een scherpe specerij uit de Japanse keuken met ’n opvallend groene kleur. De wasabi eet je bij de sushi met komkommer voor lekker wat pit.

Ingrediënten

  • 125 gr sushirijst
  • 1 1/2 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 2 norivellen
  • 120 gr komkommer
  • 2 tl wasabi

Voor erbij

  • sushigember
  • sojasaus
Sushi komkommer recept

Sushi met komkommer maken

  1. Spoel de rijst onder stromend water af in een zeef. Doe de rijst in een pan met dikke bodem en laat 10 min staan. Voeg daarna 150 ml water toe en breng aan te kook. Doe de deksel op de pan en laat de rijst 2 min op hoog vuur koken, 5 min op middelhoog en 12 min op laag vuur.
  2. Zet het vuur uit en haal de deksel van de pan. Dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel er bovenop. Laat de rijst een kwartier staan.
  3. Verhit een steelpan met azijn suiker en ’n snuf zout. Blijf roeren tot de suiker en het zout zijn opgelost en laat afkoelen. Doe de rijst in een schaal, verdeel de dressing erover en laat afkoelen.
  4. Leg een nori vel op ’t sushi matje met de glanzende kant naar beneden. Bedek het vel met de helft van de rijst en hou zo’n 2 cm over aan de bovenkant. Doe in het midden van de rijst een beetje wasabi. Snij de komkommer in dunne lange repen. Verdeel de helft van de komkommer over het midden van de rijst.
  5. Rol het nori vel strak op en snij de rol met een scherp nat mes in 8 stukken. Maak de tweede rol op dezelfde manier. Serveer de sushi met sushigember en wasabi. Sushi met komkommer maken doe je zó.

Handig: Zet ’n schaaltje water op ’t aanrecht en doop je vingers hierin tijdens het maken van de sushi zo kleeft de rijst niet aan je handen.

Ook lekker: Sushirolletjes met krab en komkommer avocado en wasabi, ’n heerlijk sushi hapje, it’s Sushi time!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...