Sushi met komkommer met wasabi en gember
Geweldig lekker! Komkommer sushi, wasabi en gember, een heerlijk Japans recept, ook bekend als hosomaki. Deze dunne sushirolletjes zijn gevuld met knapperige komkommer. Maak deze sushi met komkommer eenvoudig zelf, dip ze lekker in de sojasaus en geniet van de smaak samen met sushi gember.
Sushi met komkommer en wasabi is altijd een populaire keuze, en deze variant is absoluut heerlijk. Wasabi, een scherpe specerij uit de Japanse keuken, voegt een opvallend groene kleur toe aan de sushi. De wasabi geeft de sushi met komkommer een lekker pittige smaak. Als je van komkommer houdt, probeer dan ook eens deze verfrissende komkommersalade als bijgerecht.
Ingrediënten
- 125 gr sushirijst
- 1½ el rijstazijn
- 1 tl suiker
- 2 nori vellen
- 120 gr komkommer
- 2 tl wasabi
Voor erbij
- sushi gember
- sojasaus
Instructies
- Spoel de rijst af onder stromend water in een zeef. Doe de rijst in een pan met dikke bodem en laat deze 10 minuten staan.
- Voeg vervolgens 150 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat de rijst 2 minuten op hoog vuur koken, gevolgd door 5 minuten op middelhoog vuur en 12 minuten op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en verwijder de deksel. Dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel er bovenop. Laat de rijst een kwartier rusten.
- Verhit ondertussen in een steelpan azijn, suiker en een snufje zout. Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost en laat het mengsel afkoelen. Doe de rijst in een schaal, verdeel de dressing erover en laat afkoelen.
- Leg een norivel op een sushimatje met de glanzende kant naar beneden. Bedek het vel met de helft van de rijst, waarbij je aan de bovenkant ongeveer 2 cm vrij laat.
- Voeg in het midden van de rijst een beetje wasabi toe. Snijd de komkommer in dunne lange repen en verdeel de helft over het midden van de rijst.
- Rol het norivel strak op en snijd de rol met een scherp, nat mes in 8 stukken. Herhaal dit proces voor de tweede rol. Serveer de komkommer sushi met sushigember en extra wasabi.
Tip: Zet een schaaltje water op het aanrecht en doop je vingers hierin tijdens het maken van de sushi, zo blijft de rijst niet aan je handen plakken.
Ook lekker: sushirolletjes met krab, komkommer, avocado en wasabi, een heerlijk hapje voor sushi liefhebbers. It's Sushi time!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?