Sushirolletjes met krab en komkommer
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 240
Sushirolletjes met krab en komkommer, avocado en wasabi, 'n heerlijk sushi hapje en leuk om zelf te maken. Het recept is simpel, it's Sushi time!
Sushi met krabsalade is lekker, het maakt de sushi lekker smeuïg en het gaat goed samen met de wasabi en sojasaus. Je kan de krabsalade maken met surimi het is zo gedaan. Sushi met krabsalade opgerold met sushirijst, lekker joh!
Instructies
- Kook de rijst gaar. Snij ondertussen de komkommer, wortel en de avocado in kleine reepjes.
- Meng vervolgens de sushi azijn door de warme rijst. Leg een sushi matje op het aanrecht en leg hierop 1 Nori vel. Bedek het Nori vel met een laag rijst en leg in het midden wat komkommer, wortel, avocado en krabsalade.
- Rol strak op en leg voor zo'n 10 minuten in de koelkast. Herhaal dit proces bij iedere rol tot de ingrediënten op zijn. Haal na 10 minuten de Rollen uit de koelkast en snij in plakjes van 2 centimeter.
- Leg de plakjes op een schaal en serveer met wasabi en sojasaus. Sushi met krab en avocado maak je zó.
Ook lekker: Sushi met gerookte kip met geroosterd sesamzaad en wasabi. En 't is zo gemaakt met reepjes gerookte kip.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?