Taaitaai

  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 1:20 h

De taaitaai mag zeker niet ontbreken tijdens Sinterklaas! Met dit recept kun je eenvoudig en snel zelf taaitaai bereiden. Ruik je de geur van versgebakken taaitaai al?

Tip: na het bakken en afkoelen direct opeten of bewaren in een afgesloten, luchtdichte trommel.

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 250 ml vloeibare honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Stap1

Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de honing, speculaaskruiden en het anijszaad toe. Meng dit goed met elkaar en maak er bol soepel deeg van.

Stap2

Leg het deeg minstens een uur in de koelkast om te laten rusten. Als het deeg heeft gerust, kun je taaitaai poppetjes gaan maken.

Stap3

Rol het deeg uit tot je een plak van ongeveer 1 cm dik hebt. Snijd of steek hier figuurtjes uit.

Stap4

Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze af op 200 graden (10 a 15 minuten). Laat ze even afkoelen voordat je ze op gaat eten.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab