Zelf taaitaai maken met speculaaskruiden
De dagen worden korter, buiten is het koud, we krijgen weer zin om een taai taai recept te maken. Met specerijen als speculaaskruiden en gemalen anijs gaat de hele keuken weer lekker ruiken. Laat het heerlijk avondje maar komen. Met dit taaitaai recept kun je eenvoudig en snel zelf taai taai koek maken.
Taaitaai
Taaitaai recept traditioneel gemaakt van o.a. bloem, speculaaskruiden, honing, anijs en kruidnagel. Door de anijs en honing smaakt taai taai anders dan speculaas. Het is niet hard en breekbaar zoals speculaas, maar juist zacht en taai. Taaitaai wordt net als speculaas gemaakt in de vorm van verschillende figuren.
Tip: taaitaai kan na een paar dagen hard worden. Als je de koeken met een boterham in een plastic zakje stopt zijn ze weer perfect.
Ook lekker: Sinterklaas muffins met pepernoten, koek- en speculaaskruiden recept, je maakt ze makkelijk en snel zelf, een perfecte combinatie van muffinbeslag en kruidnoten.
Of maak een simpel speculaas recept, van die lekkere brosse koekjes.
Er zijn taai taai plankjes te bestellen die zijn iets dieper als de speculaasplankjes, alhoewel ik die ook wel eens gebruik voor het maken van taaitaai.
Ingrediënten
- 350 gr bloem
- 250 ml honing vloeibaar
- 1 mespunt zout
- 2 tl bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl anijszaad gemalen
Instructies
- Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de honing, speculaaskruiden en het anijszaad toe. Meng dit goed met elkaar en maak er bol soepel deeg van.
- Leg het deeg minstens een uur in de koelkast om te laten rusten. Als het deeg heeft gerust, kun je taai taai gaan maken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het deeg uit tot je een plak van ongeveer 1 cm dik hebt. Snijd of steek hier de taai taai figuurtjes uit. Leg op een beklede bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 minuten af in de oven.
- Laat goed afkoelen voordat je gaat genieten van een heerlijke taai taai koek.
Maak ook eens fudge van witte chocolade.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Dag, dank voor het delen van het recept. Welk soort bloem gebruikt u precies?
Speltbloem of tarwebloem, ’t kan beide. Patentbloem kan ook maar past beter bij koekjes en cake.
Klinkt lekker! Hoeveel anijszaad heb ik nodig aub?
1 theelepel anijszaad, veel plezier met bakken!