Taaitaai maken met speculaaskruiden
En gemalen anijszaad- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 1 uur en 15 min
- Klaar in: 1 uur 20 min
- Kcal: 126
Taaitaai maken met speculaaskruiden en gemalen anijszaad voor ’t heerlijk avondje. Met dit recept kun je eenvoudig en snel zelf taaitaai maken. Ruik je de geur van versgebakken taaitaai al?!
Taaitaai recept
Taaitaai recept traditioneel gemaakt van o.a. bloem, speculaaskruiden, honing, anijs en kruidnagel. Door de anijs en honing smaakt taai taai anders dan speculaas. Het is niet hard en breekbaar zoals speculaas, maar juist zacht en taai. Taaitaai wordt net als speculaas gemaakt in de vorm van verschillende figuren.
Taaitaai recept
- Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de honing, speculaaskruiden en het anijszaad toe. Meng dit goed met elkaar en maak er bol soepel deeg van.
- Leg het deeg minstens een uur in de koelkast om te laten rusten. Als het deeg heeft gerust, kun je taaitaai poppetjes gaan maken.
- Rol het deeg uit tot je een plak van ongeveer 1 cm dik hebt. Snijd of steek hier figuurtjes uit. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 minuten af op 200 graden. Laat even afkoelen voordat je ze op gaat eten. Taaitaai recept maak je zó.
Ook lekker: Sinterklaas muffins met pepernoten, koek- en speculaaskruiden recept, je maakt ze makkelijk en snel zelf, ’n perfecte combi muffinbeslag en kruidnoten. Lekker joh!
Of maak ’n Simpel speculaas recept lekker brosse koekjes.
Dag, dank voor het delen van het recept. Welk soort bloem gebruikt u precies?
Speltbloem of tarwebloem, ’t kan beide. Patentbloem kan ook maar past beter bij koekjes en cake.
Klinkt lekker! Hoeveel anijszaad heb ik nodig aub?
1 theelepel anijszaad, veel plezier met bakken!