Taaitaai maken

Een traditie!
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur en 15 min
  • Klaar in: 1 uur 20 min
Naar het recept

De taaitaai mag zeker niet ontbreken tijdens Sinterklaas! Met dit recept kun je eenvoudig en snel zelf taaitaai bereiden. Ruik je de geur van versgebakken taaitaai al?

Traditioneel taaitaai

Taaitaai wordt traditioneel gemaakt van o.a. bloem, speculaaskruiden, honing, anijs en kruidnagel. Door de anijs en honing smaakt taai taai anders dan speculaas. Het is niet hard en breekbaar zoals speculaas, maar juist zacht en taai. Soms kost het wat moeite om het te eten. Taaitaai wordt net als speculaas gemaakt in de vorm van verschillende figuren.

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 250 ml vloeibare honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • gemalen anijszaad

Bereidingswijze

  1. 1Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de honing, speculaaskruiden en het anijszaad toe. Meng dit goed met elkaar en maak er bol soepel deeg van.
  2. 2Leg het deeg minstens een uur in de koelkast om te laten rusten. Als het deeg heeft gerust, kun je taaitaai poppetjes gaan maken.
  3. 3Rol het deeg uit tot je een plak van ongeveer 1 cm dik hebt. Snijd of steek hier figuurtjes uit. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 minuten af op 200 graden. Laat even afkoelen voordat je ze op gaat eten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...