Tabouleh met feta recept
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 368
Tabouleh met feta, kruiden, limoen en knoflook, lekker fris en gezond als bijgerecht of maaltijd.
Tabouleh kruiden
Tabouleh bestaat vooral uit verse kruiden zoals peterselie en munt, tomaten, bosui of sjalot met bulgur of quinoa voor een glutenvrije variant. Afkomstig uit de Libanese keuken ook als taboulé geschreven.
Ook lekker: Quinoa salade met mango, spinazie en biet mozzarella en pitjes.
Neem eventueel mee, kruiden uit de moestuin. Inspiratie: Moestuin recepten 7 x uit de groentetuin.
Ook lekker en snel: simpele pastasalade met mozzarella en ’n dressing van verse kruiden.
Taboulé recept
- Kook de quinoa volgens aanwijzigingen van de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Maak de dressing; pers ’t sap van de limoen, pel en pers de knoflook en meng met de olijfolie en peper en grof zout naar smaak. - Snij alle ingrediënten (tomaten, komkommer, bos-ui, peterselie en munt) klein en fijn.
Meng samen met de quinoa en dressing en brokkel de feta eroverheen. Eet lekker.
Maak de tabouleh af met 'n flinke dot dikke yoghurt en optioneel een handje olijven.
Ook lekker: Quinoa salade met broccoli en feta artisjok en kappertjes, vega lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?