Tabouleh met feta

Tabouleh met feta

Verse kruiden en knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 368

Tabouleh met feta, kruiden, limoen en knoflook, lekker fris en gezond als bijgerecht of maaltijd.

Tabouleh kruiden

Tabouleh bestaat vooral uit verse kruiden zoals peterselie en munt, tomaten, bosui of sjalot met bulgur of quinoa voor een glutenvrije variant. Afkomstig uit de Libanese keuken ook als taboulé geschreven.

Ook lekker: Quinoa salade met mango, spinazie en biet mozzarella en pitjes.

Neem eventueel mee, kruiden uit de moestuin. Inspiratie: Moestuin recepten 7 x uit de groentetuin.

Ook lekker en snel: simpele pastasalade met mozzarella en ’n dressing van verse kruiden.

Ingrediënten

  • 150 gr bulgur
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 stengels lente-ui
  • 40 gr platte peterselie
  • 15 gr verse munt
  • 150 gr fetakaas

Dressing

  • 5 el olijfolie
  • 1 limoen ’t sap
  • peper en zeezout
  • 1 teen knoflook
Tabouleh met feta maken

Taboulé recept

  1. Kook de quinoa volgens aanwijzigingen van de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
    Maak de dressing; pers ’t sap van de limoen, pel en pers de knoflook en meng met de olijfolie en peper en grof zout naar smaak.
  2. Snij alle ingrediënten (tomaten, komkommer, bos-ui, peterselie en munt) klein en fijn.
    Meng samen met de quinoa en dressing en brokkel de feta eroverheen. Eet lekker.

Maak de tabouleh af met ’n flinke dot dikke yoghurt en optioneel een handje olijven.

Ook lekker: Quinoa salade met broccoli en feta artisjok en kappertjes, vega lekker.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024