
Tagliatelle met garnalen in kokossaus
De lekkerste tagliatelle met garnalen maak je in een romige kokossaus, precies zoals in dit recept. We combineren kokosmelk met knoflook, peultjes en drie kleuren paprika voor een gerecht dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook veel kleur op tafel brengt. Hou je van wat pit? Bak dan een rood pepertje mee voor een extra kick.
Het fijne van dit recept is dat het snel en eenvoudig te maken is, terwijl het toch boordevol smaak zit. De garnalen worden perfect gegaard in de kokossaus en combineren goed met de zachte tagliatelle. Met een paar eenvoudige ingrediënten zet je in no-time een kleurrijke en romige maaltijd op tafel. Perfect voor doordeweeks, maar ook in het weekend een absolute aanrader.
Ook lekker: pasta pesto met garnalen.

Ingrediënten
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr gekookte garnalen groot
- 2 el olijfolie
- snuf kurkuma
- 200 ml kokosmelk
- 100 gr peultjes
Optioneel
- 1 rode peper
Instructies
- Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in dunne ringen (optioneel, afhankelijk van je gewenste pittigheid). Verwijder de staartjes van de garnalen.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet deze even opzij.
- Verhit de olie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze totdat hij glazig is. Voeg de paprika, knoflook en rode peper toe en bak het geheel op hoog vuur, zodat de groenten wat karamelliseren.
- Strooi de kurkuma, versgemalen peper en zout naar smaak over de groenten en bak de garnalen mee totdat ze roze en gaar zijn.
- Snijd de peultjes in dunne reepjes en voeg ze toe aan de pan, samen met de kokosmelk. Zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes verwarmen. Proef en breng op smaak met extra peper of zout indien nodig.
- Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. Serveer direct.
Maak de tagliatelle met garnalen in kokossaus af met koriander, komkommer, limoen en krokante uitjes, lekker fris!
Ook lekker: rode viscurry met kabeljauw, courgette en sugarsnaps, snelle en makkelijke curry in no time op tafel en alles in één pan met kokos en Thaise basilicum.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?