Tagliatelle met kip en paddenstoelen

Tagliatelle met kip en paddenstoelen

In romige saus
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Lekker en snel, tagliatelle met kip en champignons in romige saus met geroosterde pitjes en parmezaan, absoluut een favoriet. De paddenstoel is hartstikke gezond, ze boosten je immuunsysteem.

De witte champignon zit tjokvol vitaminen en mineralen.

Kip – roomsaus en champignons

Kip, roomsaus en champignons, zo makkelijk kan ’t zijn. Maak simpel zelf en geniet van dit Italiaans pastagerecht.

Inspiratie: 6 x Zomerse recepten met paddenstoelen.

Ingrediënten

  • 320 gr tagliatelle
  • 250 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr reepjes kipfilet
  • 200 ml kookroom
  • 160 gr zongedroogde tomaten
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr geroosterde pitjes
Tagliatelle kip en paddenstoelen

Romige pasta met paddenstoelen

  1. Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht als je de pasta afgiet. Pel en snij de ui in ringen en snij de champignons in dunne plakjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een wok. Bak de reepjes kip bruin en gaar. Pers de knoflook boven de pan en voeg de ui toe. Fruit de ingrediënten kort. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee.
  3. Snij terwijl de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze bij het kip, knoflook ui mengsel in de pan. Schenk de kookroom erbij en roer door. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de saus over de pasta en voeg eventueel een beetje kookvocht toe. Voor een smeuïge saus kun je de helft van de kaas toevoegen aan de saus. Schep de pasta op borden en maak af met de overgebleven Parmezaanse kaas en pitjes.

Maak af met ’n handje gebakken uitjes.

Ook lekker: Pasta met champignonroomsaus sjalot, knoflook met platte peterselie.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Meer pasta recepten

Geef een reactie