Genot: tagliatelle met kip en champignons
Snel en heerlijk: tagliatelle met kip en champignons in romige saus, afgemaakt met geroosterde pitjes en parmezaan. Een absolute favoriet (net als deze pasta)! Champignons zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Boordevol vitaminen en mineralen, versterken ze je immuunsysteem. Met kip, roomsaus en champignons maak je deze Italiaanse pasta moeiteloos zelf.
Inspiratie: 6x zomerse recepten met paddenstoelen.
Ingrediënten
- 320 gr tagliatelle
- 250 gr champignons
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr kipfilet reepjes
- 200 ml kookroom
- 160 gr zongedroogde tomaten
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 50 gr geroosterde pitjes pompoen-, zonnebloem- of pijnboompitten
- olijfolie
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht.
- Pel en snijd de ui in ringen, en snijd de champignons in dunne plakjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok. Bak de kipreepjes bruin en gaar. Voeg knoflook toe en fruit kort met de ui.
- Voeg champignons toe en bak 5 minuten.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het kip- en uimengsel.
- Schenk de kookroom erbij en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de tagliatelle toe aan de saus en eventueel kookvocht (extra smeuïg). Voeg de helft van de kaas toe aan de saus.
- Serveer de tagliatelle met kip op borden en garneer met de resterende parmezaanse kaas en pitjes.
Serveer deze pasta met kip en champignons met gebakken uitjes.
Ook lekker: pasta met roomsaus en champignons, sjalot, knoflook met platte peterselie. Of maak eens een romige paddenstoelenragout!
Meer pasta recepten
Pasta carbonara
Wereldberoemd gerecht uit Italië, Carbonara, een heerlijk pasta recept.
Pasta met tonijn en pesto
Met mozzarella en parmezaan, een eenvoudige tonijnpasta.
Pasta pesto met garnalen
Lekker Italiaans en makkelijk, pasta pesto met garnalen met knoflook.
Romige pasta met spinazie en kruidenroomkaas
Super easy en erg snel pasta recept met spinazie en kruidenroomkaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Wat zijn de geroosterde pitjes?
Wij kiezen voor geroosterde pompoenpitten maar geroosterde zonnebloempitten of pijnboompitten (of een mix daarvan) kunnen natuurlijk ook!