
Tagliatelle met reuzengarnalen
Tagliatelle met reuzengarnalen, knoflook en witte wijn – een recept waarmee je zonder gedoe iets speciaals op tafel zet. Geen grote garnalen in huis? Geen probleem, kleine garnalen of scampi’s werken net zo goed. Een Italiaanse tagliatelle bomvol smaak, met een beetje citroen en basilicum. Simpel, snel en heerlijk – precies zoals je het wilt! Serveer met een stuk brood, zoals ze in Italië doen met scarpetta, om de saus op te dippen.
Tip: voeg een snuf chilivlokken toe voor een subtiele pittige kick!
Net even anders: pasta pesto met garnalen.

Ingrediënten
- 200 gr tagliatelle
- 3 el olijfolie
- 500 gr reuzengarnalen vriezer
- 3 teentjes knoflook geperst
- 125 ml droge witte wijn
- 1 citroen het sap
- 15 gr basilicum
- 70 gr tomatenpuree blikje
- 3 el semi-gedroogde tomaten klein gesneden
Instructies
- Pel de garnalen en verwijder de darmkanalen.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de knoflook 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door, zodat de puree ontzuurt. Schenk de witte wijn erbij en laat het geheel even inkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Meng de gekookte tagliatelle met de garnalen, tomaten en wat blaadjes basilicum.
- Maak af met citroensap en serveer de tagliatelle met reuzengarnalen direct.
Ook lekker: tagliatelle met kokossaus of gemarineerde garnalen met citroen en knoflook. Een snelle en eenvoudige marinade bomvol smaak!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?