Tartaar van watermeloen en avocado

Tartaar van watermeloen en avocado

Dressing van soja limoen en gember
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 146

Tartaar van watermeloen en avocado met dressing van soja limoen en gember. Een makkelijk fris tartaar recept in een ring opgemaakt. Een vegan versie met zoutige watermeloen en het romige van de avocado.

Watermeloen met Oosterse dressing

Tartaar van watermeloen met Oosterse dressing, lekker hartig en fris. Perfect voor een zomerse dag.

De tartaar zou je zelfs in een grote schaal bij de bbq kunnen serveren als meloensalade. Voeg wat extra verse munt en basilicum toe en garneer met pinda’s. Makkelijk en heerlijk.

Ook lekker: toast met zoete ricotta en blauwe bessen een easy peasy lunch recept en verrassend lekker.

Ingrediënten

  • 1 el gemberrasp
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • ½ limoen ’t sap en rasp
  • 400 gr watermeloen
  • 1 avocado
Watermeloen tartaar met avocado eten

Watermeloen tartaar maken

  1. Snij de watermeloen in kleine blokjes en laat goed uitlekken.
  2. Maak de dressing, rasp een stuk gember en meng met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en ’t sap en rasp van de limoen. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zout naar smaak.
  3. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en meng met de dressing samen met de blokjes watermeloen. Eet direct goed koud. Watermeloen tartaar maken maak je zó.

Eet lekker met Japanse rijstcrackers, chilivlokken, verse munt en pittige harissa hummus.

Ook lekker: rijstsalade bowl met watermeloen en feta taggiasche olijven en sojabonen.

Tartaar watermeloen met sojadressing
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter