Tartaar van watermeloen en avocado
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 146
Tartaar van watermeloen en avocado met dressing van soja limoen en gember. Een makkelijk fris tartaar recept in een ring opgemaakt. Een vegan versie met zoutige watermeloen en het romige van de avocado.
Tartaar van watermeloen met Oosterse dressing, lekker hartig en fris. Perfect voor een zomerse dag.
De tartaar zou je zelfs in een grote schaal bij de bbq kunnen serveren als meloensalade. Voeg wat extra verse munt en basilicum toe en garneer met pinda's. Makkelijk en heerlijk.
Ook lekker: toast met zoete ricotta en blauwe bessen, een makkelijk lunchrecept.
Watermeloen tartaar
- Snij de watermeloen in kleine blokjes en laat goed uitlekken.
- Maak de dressing, rasp een stuk gember en meng met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en 't sap en rasp van de limoen. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zout naar smaak.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en meng met de dressing samen met de blokjes watermeloen. Eet direct goed koud. Watermeloen tartaar maken maak je zó.
Eet lekker met Japanse rijstcrackers, chilivlokken, verse munt en pittige harissa hummus.
Ook lekker: rijstsalade bowl met watermeloen en feta, taggiasche olijven en sojabonen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?