Tartaar van watermeloen en avocado
Dressing van soja limoen en gember- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 146
Tartaar van watermeloen en avocado met dressing van soja limoen en gember. Een makkelijk fris tartare recept in een ring opgemaakt. Een vegan versie met zoutige watermeloen en ’t romige van de avocado.
Watermeloen met Oosterse dressing
Tartaar van watermeloen met Oosterse dressing, lekker hartig en fris. Perfect voor ’n zomerse dag.
De tartaar zou je zelfs in een grote schaal bij de bbq kunnen serveren als meloensalade. Voeg wat extra verse munt en basilicum toe en garneer met pinda’s. Makkelijk toch?!
Ook lekker: Toast met zoete ricotta en blauwe bessen ’n easy peasy lunch recept en verrassend lekker.
Watermeloen tartaar maken
- Snij de watermeloen in kleine blokjes en laat goed uitlekken.
- Maak de dressing, rasp een stuk gember en meng met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en ’t sap en rasp van de limoen. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zout naar smaak.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en meng met de dressing samen met de blokjes watermeloen. Eet direct goed koud. Watermeloen tartaar maken maak je zó.
Eet lekker met Japanse rijstcrackers, chilivlokken, verse munt en pittige harissahummus.
Ook lekker: Rijstsalade bowl met watermeloen en feta taggiasche olijven en sojabonen.