Snel en lekker: zelf tartaarsaus maken

Snel en lekker: zelf tartaarsaus maken

Tartaarsaus recept zonder ei, met kappertjes, sjalot, peterselie en augurk. Vergelijkbaar met remouladesaus of ravigote. Een heerlijke dip voor vis, perfect bij gebakken of gefrituurde vis, maar ook lekker bij haring.

Probeer het zelf met zelfgemaakte kibbeling en serveer deze met het zelfgemaakte tartaarsaus recept.

Tartaarsaus maken recept

Tartaarsaus maken

3.1 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Tartaarsaus recept met kappertjes en sjalot, zonder ei, met peterselie en augurk, en lijkt op remoulade of ravigote.
Gang Bijgerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 90

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 1 el augurk
  • 1 el bladpeterselie
  • 4 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt

Instructies

  • Begin met het pellen en snipperen van de sjalot voor de tartaarsaus.
  • Hak vervolgens de kappertjes, augurk en peterselie fijn.
  • Meng de mayonaise en yoghurt en voeg alles toe. Breng op smaak met versgemalen peper, een snuf zout en eventueel citroensap.
  • Zo maak je snel een heerlijke tartaarsaus.

Mis je 't eitje? Voeg alsnog een gekookt eitje in stukjes door de saus.

Ook lekker: avocado dip met yoghurt en limoen.

Tartaarsaus met gebakken vis

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024