Snel en lekker: zelf tartaarsaus maken
Tartaarsaus recept zonder ei, met kappertjes, sjalot, peterselie en augurk. Vergelijkbaar met remouladesaus of ravigote. Een heerlijke dip voor vis, perfect bij gebakken of gefrituurde vis, maar ook lekker bij haring.
Probeer het zelf met zelfgemaakte kibbeling en serveer deze met het zelfgemaakte tartaarsaus recept.
Tartaarsaus recept met kappertjes en sjalot, zonder ei, met peterselie en augurk, en lijkt op remoulade of ravigote.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 el kappertjes
- 1 el augurk
- 1 el bladpeterselie
- 4 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
Instructies
- Begin met het pellen en snipperen van de sjalot voor de tartaarsaus.
- Hak vervolgens de kappertjes, augurk en peterselie fijn.
- Meng de mayonaise en yoghurt en voeg alles toe. Breng op smaak met versgemalen peper, een snuf zout en eventueel citroensap.
- Zo maak je snel een heerlijke tartaarsaus.
Mis je 't eitje? Voeg alsnog een gekookt eitje in stukjes door de saus.
Ook lekker: avocado dip met yoghurt en limoen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?