Tarte tatin

Tarte tatin

Taart op z'n kop, een Franse klassieker
  • Aantal: Aantal 6
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 15 min
  • Wachttijd: Wachttijd 20 min
  • Klaar in: Klaar in 35 min
  • Kcal: Calorieën 351

Een Appeltaart op z’n kop. De taart is bedekt met een laagje gekarameliseerde suiker. Tarte tatin is natuurlijk altijd een feestje, bij de koffie, als dessert bij een feestelijk diner (kerstdiner) of gewoon lekker tussendoor. Lekker warm met een bol ijs.

Taart op z’n kop

Deze franse klassieker, de “Tarte tatin” klinkt heel sjiek en ingewikkeld maar niets is minder waar. Heel eenvoudig met maar 5 ingrediënten heb je deze taart zo klaar. Met de Tarte tatin kun je alle kanten op. Denk aan peer, vijgen of pruimen. liever een hartige variant? Sjalotten of witlof is ook echt een aanrader.

Voor dit gerecht heb je een pan nodig met een anti-aanbaklaag (Teflon) en een diameter van ongeveer 20 cm. Mocht je kleine bakvormpjes hebben (10 cm) dan kun je 1 persoons taartjes maken. Gebruik dan wel kleine plakjes bladerdeeg.

Tarte Tartin

Tarte tatin recept

3.2 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Ontdek het heerlijke recept van de klassieke Tarte tatin. Maak deze eenvoudige taart met gekarameliseerde suiker. Geniet van deze smaakvolle traktatie.
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 personen
Kcal 351

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 100 gr suiker kristal
  • 3 zure appels zacht
  • 50 gr boter
  • 1 ei

Instructies

  • Haal het bladerdeeg en laat het op temperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden. Schil de appels en snij in 8 partjes.
  • Doe de suiker in de verhitte Teflon pan en laat de suiker karameliseren. Voeg de appels en boter aan de karamel toe en laat dit enkele minuten sudderen.
  • Rol het bladerdeeg uit en prik enkele keren in het bladerdeeg. Snij het deeg in een cirkel met een diameter van zo’n 24 cm.
  • Leg het bladerdeeg over de stukjes appel in de pan. Het deeg moet over de rand van de pan hangen omdat het deeg nog iets krimpt in de oven. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
  • Zet de pan in het midden van de oven en bak de taart in 20 minuten goudbruin. Leg een bord of schaal op de pan en draai de pan en het bord samen om. De taart is het allerlekkerst als je deze warm serveert.

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

  1. Eddy 16 januari 2020 at 00:31 - Reply

    Vandaag gemaakt heel lekker een topgerechtje.

  2. Lia 1 februari 2021 at 19:01 - Reply

    Vanavond gemaakt goed gelukt en smaakt heerlijk.
    Bedankt voor het recept.

  3. Isa 2 december 2022 at 09:40 - Reply

    Voor hoeveel personen is dit recept ajb ?

  4. Gill 18 april 2023 at 16:48 - Reply

    Hoeveel suiker gebruik je?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen