Tarte tatin met wilde perzik
Omgekeerde taart- Aantal:
6
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
1 uur
- Klaar in:
1 uur 5 min
- Kcal:
360
Deze tarte tatin met wilde perzik is heel erg simpel te bereiden. De wilde perzik heeft een verfijnde zoete smaak die sterker is dan die van de gewone perzik. Het vruchtvlees is sappig en stevig. Met maar weinig ingrediënten is dit een tarte tatin om het weekend te maken.
Plaattaart met wilde perziken
Deze plaattaart met wilde perziken maken we spontaan, de koelkast lag vol met perziken. Dit tarte tatin recept is dan altijd favoriet. Je kan van alles gebruiken, van nectarines, abrikoos tot pruimen en perziken. Een super makkelijke zomer taart of zomer toetje, zó de oven in.
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Tarte tatin met wilde perzik
Ingrediënten
- 8 wilde perziken
- 1 rol vers bladerdeeg
- 3 el amandelschaafsel
- 1 el suiker
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en ontpit de perziken en snij in vieren.
- Neem een ovenschaal of laag bakblik en bekleed met een stuk bakpapier. Schep de stukken perzik hierin samen met het amandelschaafsel, suiker, vanille extract en schep om. Zet twintig minuten in de oven.
- Haal de perziken uit de oven en laat iets afkoelen, hou wel de oven aan. Rol het bladerdeeg uit over de perziken en druk de randjes in het perzikmengsel. Prik gaatjes in het deeg en zet voor veertig minuten terug in de oven.
- Het bladerdeeg zal krokant zijn en de suiker van binnen gekarameliseerd. Draai de plaattaart met wilde perziken om op een schaal en bestrooi eventueel met poedersuiker en snij in stukken.
Eet lekker met vers geslagen room of een bol ijs en geniet van de omgekeerde taart met wilde perzik. Het is een favoriet dessert.
Ook lekker zomers: couscous met nectarine of perzik.
Een rol vers bladerdeeg is makkelijk bij dit recept, ook zou je kleine plakjes diepvries kunnen gebruiken en de randen aan elkaar vast plakken. Liever vrij van gluten? Neem een rol diepvries bladerdeeg glutenvrij van Schär. Laat goed ontdooien zodat het deeg niet stuk gaat bij het uitrollen.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Dag Miranda, dit weekend ga ik het recept van tarte tatin met wilde perzik maken. Een vraag hierover: moeten de perziken geschild zijn?
Met vriendelijke groet,
Anja
Nee, ik schil de perziken niet Anja. Kan natuurlijk wel maar het is niet nodig. Veel plezier met bakken!