Tarte tatin met wilde perzik
Omgekeerde taart- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 5 min
Deze tarte tatin met wilde perzik is super simpel. Met 5 ingrediënten zet je deze tarte tatin zó op tafel! Lekker krokant bladerdeeg met zacht gekarameliseerd fruit.
Plaattaart met wilde perziken
Deze plaattaart met wilde perziken maakte ik spontaan, mijn koelkast lag vol met perziken. Dit tarte tatin recept is dan altijd favoriet. Je kan van alles gebruiken, van nectarines, abrikoos tot pruimen en perziken. Een super makkelijke zomer taart of zomer toetje, zó de oven in!
Zo maak je omgekeerde taart met wilde perzik
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en ontpit de perziken en snij in vieren. Neem een ovenschaal of laag bakblik en bekleed met een stuk bakpapier. Schep de stukken perzik hierin samen met het amandelschaafsel, suiker, vanille extract en schep om. Zet twintig minuten in de oven.
- Haal de perziken uit de oven en laat iets afkoelen, hou wel de oven aan. Rol het bladerdeeg uit over de perziken en druk de randjes in het perzikmengsel. Prik gaatjes in het deeg en zet voor veertig minuten terug in de oven. Het bladerdeeg zal krokant zijn en de suiker van binnen gekarameliseerd.
- Draai de plaattaart met wilde perziken om op een schaal en bestrooi eventueel met poedersuiker en snij in stukken.
Eet lekker met vers geslagen room of een bol ijs en geniet van de omgekeerde taart met wilde perzik. Favoriet dessert!
Ook lekker: Couscous met nectarine of perzik.
Een rol vers bladerdeeg is makkelijk bij dit recept, ook zou je kleine plakjes diepvries kunnen gebruiken en de randen aan elkaar vast plakken. Ik gebruikte bij dit recept een rol diepvries bladerdeeg glutenvrij van Schär, zo is deze tarte tatin ook vrij van gluten. Wel goed laten ontdooien zodat het deeg niet stuk gaat bij het uitrollen.