Tarte tatin met wilde perzik

Tarte tatin met wilde perzik

Omgekeerde taart
  • Aantal: Aantal 6
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 1 uur
  • Klaar in: Klaar in 1 uur 5 min
  • Kcal: Calorieën 360

Deze tarte tatin met wilde perzik is heel erg simpel te bereiden. De wilde perzik heeft een verfijnde zoete smaak die sterker is dan die van de gewone perzik. Het vruchtvlees is sappig en stevig. Met maar weinig ingrediënten is dit een tarte tatin om het weekend te maken.

Plaattaart met wilde perziken

Deze plaattaart met wilde perziken maken we spontaan, de koelkast lag vol met perziken. Dit tarte tatin recept is dan altijd favoriet. Je kan van alles gebruiken, van nectarines, abrikoos tot pruimen en perziken. Een super makkelijke zomer taart of zomer toetje, zó de oven in.

Benieuwd naar het klassieke tarte tatin recept? Bekijk het recept voor tarte tatin met appels.

Tarte tatin en wilde perzik

Tarte tatin met wilde perzik

3.8 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Omgekeerde taart met wilde perzik, super simpel met 5 ingrediënten zet je deze tarte tatin zó op tafel!
Gang dessert, Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 6 personen
calorieën 360

Ingrediënten

  • 8 wilde perziken
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 3 el amandelschaafsel
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en ontpit de perziken en snij in vieren.
  • Neem een ovenschaal of laag bakblik en bekleed met een stuk bakpapier. Schep de stukken perzik hierin samen met het amandelschaafsel, suiker, vanille extract en schep om. Zet twintig minuten in de oven.
  • Haal de perziken uit de oven en laat iets afkoelen, hou wel de oven aan. Rol het bladerdeeg uit over de perziken en druk de randjes in het perzikmengsel. Prik gaatjes in het deeg en zet voor veertig minuten terug in de oven.
  • Het bladerdeeg zal krokant zijn en de suiker van binnen gekarameliseerd. Draai de plaattaart met wilde perziken om op een schaal en bestrooi eventueel met poedersuiker en snij in stukken.

Eet lekker met vers geslagen room of een bol ijs en geniet van de omgekeerde taart met wilde perzik. Het is een favoriet dessert.
Ook lekker zomers: couscous met nectarine of perzik.

Een rol vers bladerdeeg is makkelijk bij dit recept, ook zou je kleine plakjes diepvries kunnen gebruiken en de randen aan elkaar vast plakken. Liever vrij van gluten? Neem een rol diepvries bladerdeeg glutenvrij van Schär. Laat goed ontdooien zodat het deeg niet stuk gaat bij het uitrollen.

Omgekeerde taart met wilde perzik

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Anja 4 augustus 2023 at 13:20 - Reply

    Dag Miranda, dit weekend ga ik het recept van tarte tatin met wilde perzik maken. Een vraag hierover: moeten de perziken geschild zijn?

    Met vriendelijke groet,
    Anja

    • Miranda Bernáth 4 augustus 2023 at 13:32 - Reply

      Nee, ik schil de perziken niet Anja. Kan natuurlijk wel maar het is niet nodig. Veel plezier met bakken!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024