Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 1 uur
Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot, 'n zoete uien taart. Makkelijk taartje wat iedereen zelf kan maken, 'n simpel hartig tarte tatin recept wat niet fout kan gaan. Altijd een perfecte bodem na het bakken. Serveer samen met een stevig glas wijn.
Zoete uien, varieer met de topping
Zoete uien, varieer met de topping, geitenkaas en verse tijm is favoriet. Blauwaderkaas is ook te gek lekker.
Bak je liever glutenvrij? Gebruik een rol bladerdeeg vrij van gluten. Losse plakjes kan ook, deze vallen alleen wat sneller uit elkaar.
Tarte tatin sjalot
- Maak eerst de gekarameliseerde sjalotten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekarameliseerde sjalotjes naast elkaar in een bakvorm met een diameter van 16 cm laat het restje stroperige karamel wat je over hebt van het karameliseren op de sjalotjes druppelen.
- Druk het bladerdeeg aan elkaar en maak een cirkel die precies over de vorm past. Bekleed de sjalotten met het deeg, stop de zijkanten tot op de bodem van de vorm.
- Bak in 30 minuten goudbruin. Laat het taartje even rusten, en keer om. Serveer met een gemengde salade en een stuk parmezaan.
Hier hou je misschien ook van paddestoelentaartje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?