Thaise kip cashew met rijst
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 30 min
Thaise kip cashew met rijst ofwel kip siam, Thaise kip maak je heel eenvoudig zelf klaar, een heerlijk favoriet wereldgerecht. Eet lekker met een bite zoals kroepoek of krokante uitjes, zwart sesamzaad en cashewnoten, ’t maakt het helemaal af.
Kip met oestersaus
Kip met oestersaus knoflook lente ui en soja. Ook perfect te combineren met noedels. Oestersaus wordt in de Aziatische keuken veel gebruikt net zo vaak als sojasaus of vissaus. Waanzinnig lekkere smaakmaker die oestersaus!
Zo maak je kip siam
- Snijd de kip in blokjes en marineer ze in de sojasaus en wat verse peper. Laat de kip 10 minuten marineren. Pel en pers de knoflook.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika, ui en lente-ui klein en houdt ze apart. Bak de kip in een wokpan in een scheut olijfolie bruin, bak de knoflook erbij en voeg de paprika en rode ui toe.
- Bak de groenten net beetgaar, voeg de lente-ui toe en bak nog kort mee.
- Voeg de oestersaus en 3 eetlepels water erbij en roer goed door. Voeg als laatst de cashewnoten erbij en schep in kommen met de rijst apart of gemengd. Zó maak je kip siam!
Maak af met zwart sesamzaad en pittige Jakarta kroepoek, enjoy!
Ook lekker: Springrolls recept loempia’s van rijstvellen, 'n favoriete snack met noedels.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?