Thaise wokgroente met vega gehakt

Thaise wokgroente met vega gehakt

Thaise wokgroente met vega gehakt en glass noodles, een makkelijk wokrecept dat snel op tafel staat. Heerlijk met verse witte kool, prei, rode ui en peper, voor een pittige en gezonde basis. Deze voedzame roerbak heeft lekker wat pit en het gebruik van vegetarisch gehakt maakt dit gerecht extra smaakvol en vullend. Naturli vega gehakt is absoluut een aanrader voor een geweldige textuur en rijke smaak.

Thaise wokgroente vind je in het versschap bij Albert Heijn of bestel het eenvoudig online.

Ook lekker: pindasaus om zelf te maken!

Tip voor vega vissaus: probeer een zeewier- of algensaus als vervanging voor traditionele vissaus. Deze sauzen worden gemaakt van ingrediënten zoals kombu of nori en hebben een vergelijkbare umami-smaak zonder vis.

Thaise wokgroenten

Thaise wokgroenten

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Maak een snelle Thaise wok met vega gehakt en glass noodles. Deze voedzame roerbak met pittige smaken is heerlijk en eenvoudig te bereiden.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 398

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr Thaise wokgroenten
  • 400 gr vegetarisch gehakt
  • 1 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el Thaise vissaus (vegan, nish)
  • 100 gr glass noodles

Topping

  • koriander vers
  • pinda's, uitjes
  • limoen

Instructies

  • Pel en snipper de sjalotten, en pel en pers de knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin de sjalotten en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak het al roerend rul en goudbruin.
  • Meng de oestersaus, sojasaus en vissaus door het gehakt, en voeg vervolgens de Thaise roerbakgroenten toe. Roer alles goed door.
  • Giet 100-200 ml water in de pan en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat het gehaktmengsel ongeveer 15 minuten pruttelen, waarbij je zorgt dat het niet te droog wordt. Voeg indien nodig extra water toe.
  • Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet en verdeel de noodles over de borden.
  • Schep een royale portie van het Thaise gehakt- en groentemengsel over de noodles en garneer met verse koriander. Zo staan de Thaise wokgroenten, razendsnel op tafel!

Snij de limoen in partjes en maak het gerecht hiermee af samen met koriander, pinda's en krokante uitjes.

Ook lekker: Pad thai met cashewnoten lente-ui en ei.

Meer: Thaise recepten om thuis te maken.

Thaise wokgroente en glass noodles
Thaise wokgroente met stokjes eten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025