Theebrood met earl grey en gedroogd fruit

Theebrood met earl grey en gedroogd fruit

Met gezouten boter
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 12 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min

Theebrood met earl grey en gedroogd fruit met gezouten boter een heel makkelijk recept voor fruitbrood. Heerlijk chewy en smeuïg van binnen, drie in één! ’t is een brood, ontbijtkoek en vruchtencake. Lekker joh!

Vruchtenbrood met tutti frutti

Vruchtenbrood met tutti frutti, een mix van pruim, abrikoos of appel maar ook rozijnen en cranberry’s. Het brood is zoet, niet té en smeuïg en toch stevig. Een brood zonder gist en boter enkel een ei, simpel toch!

Maak jij dit earl grey thee brood liever glutenvrij? Vervang dan het zelfrijzend bakmeel voor Schär mix C Kuchen & Kekse met 2 tl bakpoeder, vrij van gluten, glutenvrij dus!

Ingrediënten

  • 150 gr donkere basterdsuiker
  • 300 ml sterke earl grey tea
  • 350 gr gemengd gedroogd fruit
  • 275 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei geklutst
  • rasp van 1 citroenschil
    Optioneel

  • 1 tl kaneel
  • noten
Theebrood met earl grey en gedroogd fruit recept

Zo maak je een earl grey fruit tea bread

  1. De avond voor dat je gaat bakken meng je vast het gedroogde fruit (klein gesneden) samen met de basterdsuiker en de hete earl grey thee met 2 zakjes gezet. Roer goed door en zet afgedekt op een koele plek een nacht weg.
  2. Verwarm de oven op 160 graden, er is veel van het vocht opgenomen door het fruit maar niet alles. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe samen met de citroenrasp en ’t ei, meng goed. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm.
  3. Bak het earl grey fruit tea bread in één uur af en laat nog een uur in de oven staan terwijl deze uit staat. Ready! Snij in plakken, zó maak je een earl grey fruit tea bread.

Eet theebrood met gedroogd fruit met roomboter en wat grof zeezout, te gek lekker.

Nog een broodrecept? Bananenbrood ook lekker.

Beoordeling: 3.8. van 8 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Mirjam 8 februari 2023 at 11:26 - Reply

    Heerlijk brood. Ik maak het zonder de suiker, maar doe klein gesneden dadels door het fruit. Ik laat het 6 uur wellen, samen met “fruit ven pitten mix” van AH. Ik zeef de pitten er eerst even uit met een grove zeef en doe die later door het deeg. Een heel gezond en lekker brood met een bite door de zonnepitjes, krijg je dan!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter