Tiramisu

Tiramisu altijd een goed idee!
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 2 uur min
  • Klaar in: 2 uur 25 min
Naar het recept

Na een lekkere, niet al te stevige maaltijd, komt een tiramisu als geroepen! Maak hem zoals je zelf wilt, maar de bereidingswijze hieronder helpt je alvast op weg.

Heerlijk tiramisu recept

Net voor het serveren, rasp wat donkere chocolade als topping, een heerlijk tiramisu recept!

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 5 eieren
  • 75 gr suiker
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml espresso
  • 350 gr lange vingers
  • 8 el marsala
  • 4 tl cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. 1Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop in een kom de eierdooiers met 50 gr suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los, zodat je deze bij hij het mengsel kan mengen.
  2. 2Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf in een andere kom. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel.
  3. 3Meng de marsala en espresso in een diep bord. Breng dit eventueel met wat extra suiker op smaak. Doop hier één voor één de lange vingers in en bedek de bodem van je schaal hiermee. Let op: gebruik maar de helft van de lange vingers!
  4. 4Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Strooi hier de helft van het cacaopoeder over. Doop vervolgens de andere helft van de lange vingers kort in het marsalamengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi dit met het cacaopoeder dat je nog over hebt.
  5. 5Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Beoordeling: 3.3. van 3 stemmen.
Please wait...