Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu altijd een goed idee!
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 2 uur min
  • Klaar in: 2 uur 25 min

Tiramisu, wie is er niet fan? Een klassiek nagerecht wat je prima een dag van te voren kunt maken. Er zijn talloze varianten van dit toetje. Maak lekker je eigen variant, de bereidingswijze hieronder helpt je alvast op weg.

Simpel tiramisu recept

Snel gemaakt, heb wel even geduld voor het opstijven. Het is best eenvoudig om de tiramisu feestelijk op tafel te zetten, op een mooie schaal of serveer in glas als een soort trifle. Net voor het serveren, rasp je wat donkere chocolade als topping, een heerlijk tiramisu recept!

Tiramisu zonder gluten

Maak je de tiramisu liever glutenvrij? Gebruik lange vingers vrij van gluten of vervang voor glutenvrije wafels, weer eens een andere twist! En als je de tiramisu liever zonder alcohol wilt maken kun je dat gewoon achterwege laten. Eventueel zou je in plaats van de likeur 2 theelepels honing kunnen toevoegen voor de zoete smaak. En als je zwangere dames aan tafel hebt, zorg dat je een gepasteuriseerde eigeel in huis hebt.

Tiramisu recept

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 5 eieren
  • 75 gr suiker
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml espresso
  • 350 gr lange vingers
  • 8 el marsala of amaretto
  • 4 tl cacaopoeder

Bereidingswijze tiramisu mascarpone recept

  1. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop in een kom de eierdooiers met 50 gr suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los, zodat je deze bij hij het mengsel kan mengen.
  2. Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf in een andere kom. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel.
  3. Meng de marsala en espresso in een diep bord. Breng dit eventueel met wat extra suiker op smaak. Doop hier één voor één de lange vingers in en bedek de bodem van je schaal hiermee. Let op: gebruik maar de helft van de lange vingers!
  4. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Strooi hier de helft van het cacaopoeder over. Doop vervolgens de andere helft van de lange vingers kort in het marsala mengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi dit met het cacaopoeder dat je nog over hebt.
  5. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Je kan Meringues maken van het eiwit wat je overhoudt.

Beoordeling: 3.5. van 8 stemmen.
Please wait...