Tiramisu met Amaretto

Tiramisu met Amaretto

Italiaanse tiramisu met Amaretto, mascarpone en lange vingers – wie is daar nu niet fan van? Dit klassieke nagerecht kun je prima een dag van tevoren maken. Er zijn talloze varianten van dit heerlijke toetje, en tiramisu maken is bovendien erg leuk om te doen. Rasp net voor het serveren wat donkere chocolade als topping voor een extra feestelijk accent. Dit is een heerlijk tiramisu recept met Amaretto!

Deze simpele tiramisu is snel te maken, maar je hebt wel even geduld nodig voor het opstijven. Het is eenvoudig om dit Italiaanse toetje feestelijk op tafel te zetten, bijvoorbeeld op een mooie schaal of geserveerd in glazen als een soort trifle.

Maak je 'm liever glutenvrij? Gebruik lange vingers vrij van gluten of vervang voor glutenvrije wafels, weer eens een andere twist! En als je deze klassieke tiramisu liever zonder alcohol maakt, kun je de likeur gewoon weglaten. Je kunt eventueel in plaats daarvan twee theelepels honing toevoegen voor een zoete smaak. Een andere optie is om de tiramisu alcoholvrij te maken met een mengsel van sterke koffie en een beetje vanille-extract of amandelextract. Dit voegt een heerlijke smaak toe zonder alcohol. En als je zwangere dames aan tafel hebt, zorg dat je een gepasteuriseerde eigeel in huis hebt.

Recept voor tiramisu cheesecake met mascarpone en espresso, aanrader!

Tiramisu maken

4 van 45 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van dit klassieke tiramisu recept met Amaretto, mascarpone en lange vingers. Wie is er niet fan van dit romige nagerecht?
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Porties 8 personen
calorieën 216

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 5 eieren
  • 75 gr suiker
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml espresso
  • 350 gr lange vingers
  • 8 el Amaretto of Marsala
  • 4 tl cacaopoeder

Instructies

  • Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop in een kom de eierdooiers met 50 gram suiker tot een luchtige crème.
  • Roer de mascarpone los, zodat je deze gemakkelijk bij het dooiermengsel kunt voegen.
  • Klop in een andere kom de slagroom met 25 gram suiker stijf. Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Bereid de koffie. Meng de Amaretto en espresso in een diep bord. Voeg eventueel wat extra suiker toe om het op smaak te brengen.
  • Doop de lange vingers één voor één in het amarettomengsel en bedek hiermee de bodem van de schaal. Gebruik hiervoor de helft van de lange vingers.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strooi er de helft van het cacaopoeder over.
  • Doop de andere helft van de lange vingers kort in het amarettomengsel en leg deze bovenop.
  • Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi dit met het overgebleven cacaopoeder.
  • Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Klassieke tiramisu maken is zo lekker!

Je kunt meringues maken van het eiwit wat je overhoudt. Zelf tiramisu maken is geweldig leuk om te doen, net als deze mousse au chocolat, oftewel hemelse modder.

Tiramisu met Amaretto

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Anny 22 december 2023 at 10:30 - Reply

    Jammer dat er niet een maat schaal bij staat. De rest is oké.

4 from 45 votes (45 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025