Tiramisu met Amaretto

Tiramisu met Amaretto

Tiramisu recept met Amaretto mascarpone en lange vingers, wie is er niet fan? Een Klassiek nagerecht recept wat je prima een dag van te voren kunt maken. Er zijn talloze varianten van dit toetje. Tiramisu maken is ook erg leuk om te doen.

Simpele tiramisu en snel te maken, wel even geduld voor het opstijven. Het is best eenvoudig om de tiramisu feestelijk op tafel te zetten, op een mooie schaal of serveer in glas als een soort trifle. Net voor het serveren, rasp je wat donkere chocolade als topping, een heerlijk tiramisu met Amaretto.

Maak je de tiramisu graag glutenvrij? Gebruik lange vingers vrij van gluten of vervang voor glutenvrije wafels, weer eens een andere twist! En als je de tiramisu liever zonder alcohol wilt maken kun je dat gewoon achterwege laten. Eventueel zou je in plaats van de likeur twee theelepels honing kunnen toevoegen voor de zoete smaak. En als je zwangere dames aan tafel hebt, zorg dat je een gepasteuriseerde eigeel in huis hebt.

Ook lekker: tiramisu cheesecake met mascarpone en espresso.

Klassieke Tiramisu

Tiramisu met Amaretto

4 van 40 stemmen
Recept afdrukken
Tiramisu recept met Amaretto mascarpone en lange vingers, wie is niet fan? 'n Klassiek nagerecht recept met room.
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Porties 8 personen
calorieën 216

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 5 eieren
  • 75 gr suiker
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml espresso
  • 350 gr lange vingers
  • 8 el marsala of amaretto
  • 4 tl cacaopoeder

Instructies

  • Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop in een kom de eierdooiers met 50 gr suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los, zodat je deze bij hij het mengsel kan mengen.
  • Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf in een andere kom. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel.
  • Meng de marsala en espresso in een diep bord. Breng dit eventueel met wat extra suiker op smaak. Doop hier één voor één de lange vingers in en bedek de bodem van je schaal hiermee. Let op: gebruik maar de helft van de lange vingers.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Strooi hier de helft van het cacaopoeder over. Doop vervolgens de andere helft van de lange vingers kort in het marsala mengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi dit met het cacaopoeder dat je nog over hebt.
  • Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Tiramisu maken doe je zó.

Je kan meringues maken van het eiwit wat je overhoudt. Ook lekker: mousse au chocolat ofwel hemelse modder.

Tiramisu met Amaretto

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Anny 22 december 2023 at 10:30 - Reply

    Jammer dat er niet een maat schaal bij staat. De rest is oké.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter