Tiramisu met limoncello
Onwijs lekker! Tiramisu met limoncello is een fris dessert, ideaal voor de zomer. Dit toetje met limoncello en cantuccini is eenvoudig te maken met Italiaanse koekjes en hoeft maar twee uur in de koelkast te staan. Geen amaretto en lange vingers, maar limoncello en cantuccini voor een verfrissende twist. Net zo perfect als de klassieke tiramisu, maar met een citroenachtige smaak. Maak zelf dit limoncello tiramisu recept. De mascarpone is heerlijk luchtig door de geklopte eiwitten en de muntblaadjes maken de tiramisu helemaal af.
Je kunt altijd variëren met cake of koekjes. De amandelen in de cantuccini geven de tiramisu een heerlijke bite, perfect voor een citroen dessert.
Meer citroen toetjes!
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 2 eieren
- 1 limoen
- 6 el limoncello
- 175 gr cantuccini koekjes
- 80 gr kristalsuiker
- munt vers
Instructies
- Splits de eieren en klop de eidooiers los met 60 gram suiker.
- Pers het sap van de limoen uit, meng met 10 gram suiker en verwarm tot de suiker is opgelost.
- Voeg het limoensap toe aan het eidooiermengsel en roer tot een gladde crème.
- Voeg de mascarpone toe aan het limoeneidooiermengsel en meng tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten stijf met 10 gram suiker en spatel deze als laatste door de limoen-mascarponecrème.
- Week de cantuccini koekjes in de limoncello en bekleed de bodem van een schaal ermee.
- Voeg de helft van de mascarponecrème toe, gevolgd door de helft van de muntblaadjes.
- Leg een tweede laag geweekte koekjes erop en eindig met de resterende mascarponecrème.
- Garneer het toetje met limoncello en cantuccini met de overgebleven muntblaadjes en zet 2 uur in de koelkast.
Besprenkel de tweede laag koekjes met overgebleven limoncello. Drink er een glas limoncello naast met een paar extra cantuccini koekjes om te dopen. Wil je een flinke portie maak dit nagerecht dan voor 4 personen.
Ook lekker: tiramisu met rood fruit en zoete dessertwijn.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?