Tiramisu met limoncello
Limoen en cantuccini- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur 20 min
- Kcal: 466
Tiramisu met limoncello, limoen en cantuccini, ’n heerlijk fris dessert ofwel citroen toetje. Dit wil je maken in de zomer, ’n Tiramisu maken met limoncello, ’t recept is makkelijk met Italiaanse koekjes en ’t hoeft maar 2 uur in de koelkast. Geen amaretto en lange vingers maar limoncello en cantuccini. Zeker zó perfect als ’n klassieke tiramisu,’n toetje van citroen.
Italiaanse limoen tiramisu
Italiaanse limoen tiramisu maken met ’n frisse limoncello, de mascarpone is mega luchtig door de geklopte eiwitten en de munt maakt je frisse Tiramisu helemaal af. Je kan altijd variëren met cake of koekjes. De amandelen in de koekjes geven de tiramisu ’n heerlijke bite, een perfect citroen toetje!
Besprenkel de tweede laag koekjes met overgebleven limoncello.
Limoen tiramisu recept
- Splits de eieren en klop de eidooiers los met 60 gr suiker. Pers ’t sap van de limoen meng met 10 gr suiker en verwarm zodat de suiker kan oplossen. Voeg ’t limoensap toe aan het eidooiermengsel en roer tot een gladde cremé.
- Schep de mascarpone bij ’t limoen eidooier mengsel en meng verder tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf met 10 gr suiker en spatel als laatst door de limoen mascarponecremé.
- Week de cantuccini koekjes in de limoncello en bekleed de bodem van een schaal ermee. Voeg de helft van de mascarponecremé, de helft van de muntblaadjes en een tweede laag geweekte koekjes met een laatste laag cremé toe.
- Maak de tiramisu af met de rest van de muntblaadjes en zet 2 uur in de koelkast. Limoen tiramisu recept maak je zó.
Drink er een glas limoncello naast met een paar extra cantuccini koekjes om te dopen. Wil je ’n flinke portie maak dit nagerecht dan voor 4 personen.
Ook lekker: Tiramisu met rood fruit en zoete dessertwijn, ook ’n favoriet zomer toetje.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen