Toast kaas ei en saus van ananas

Toast kaas ei en saus van ananas

  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 480

Geniet van een heerlijke lunch met toast met kaas, ei en ananassaus – een zomerse boterham met een krokant randje, vol smaak en pit! Deze lunch, die doet denken aan een broodje Hawaï, brengt de zon op je bord. Bak eventueel een plak ananas mee in de pan van het ei en laat de kaas eroverheen smelten; zo maak je je lunch toast Hawaï nét echt.

Als je meer ei wilt, zijn er tal van manieren om het perfecte eitje te maken. Of je nu kiest voor koken, bakken of pocheren, het draait allemaal om de juiste techniek. Wil je een luchtig en fluffy ei? Dan is het belangrijk om te weten wat je wilt en hoe je het aanpakt. Laat je inspireren en geniet van deze smaakvolle combinatie!

Ingrediënten

  • 2 boterhammen
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 4 plakken oude kaas

Topping

  • Pineapple chili sauce OIL&VINEGAR
  • 1 tl chilivlokken
Broodje ei kaas ananas

Zomers broodje kaas

  1. Toast de boterhammen krokant en bruin. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de eieren als spiegelei met een krokant randje.
  2. Leg de toast op een bord en beleg met de kaas, eventueel kan je de kaas laten smelten. Leg het ei erop en maak af met een flinke scheut ananas saus en bestrooi met chilivlokken. Zomers broodje kaas maak je zó.

Ook lekker met pittige kiemgroenten en krokante uitjes.

De ananas chili saus smaakt ook perfect bij 'n garnalen spies: Garnalen met ananas met honing en rode peper, mega lekker van de barbecue.

Toast kaas ei ananassaus oil en vinegar

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025