Toast met aardbeien en stroop
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 182
Toast, 'n stuk brood of crackers naar keuze met aardbeien en stroop, spinazie en zuivelspread. Eet als lunch of als hapje maar ook als salade is het 'n perfecte optie.
Broodje aardbei
Wie maak je niet blij met 'n broodje aardbei? Neem appelstroop of Frutesse Maestrichter fruitstroop voor een stroperige dressing. Laat de lente maar komen.
Dit recept heb ik gemaakt voor het Frutesse Receptenboek 2de editie.
Ook lekker: Witte chocolade botercrème met aardbeien.
Salade met aardbeien
- Rooster toast of het brood. Was en snij de aardbeien in partjes. Hak de spinazie grof. Rooster de pitjes in een droge koekenpan.
- Maak de dressing; roer de appelstroop los en meng met azijn, water en olijfolie eventueel met een snuf zout.
- Besmeer de toast met de zuivelspread en beleg met de spinazie die je eerst even gemengd hebt met wat dressing. Verdeel de aardbeien over de spinazie, drup wat overige dressing en maak af met de pitjes en/of sesam en vers basilicumblad.
Eet direct!
Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.
Lekker toetje: Aardbeien mascarpone dessert of maak eens een Tiramisu met rood fruit.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?