Toast met kaneel ricotta en gebakken banaan

Toast met kaneel ricotta en gebakken banaan

Honing en nootjes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 320

Toast met kaneel ricotta en gebakken banaan met ’n topping van honing en crunchy nootjes. Mij kan je hier wakker voor maken! Maak lekker voor laat ontbijt of vroege lunch.

Zoete lunch

Zoete lunch met een geklopt laagje ricotta en kaneel op toast. Lekker luchtig en zoet, ’t heeft iets weg van wentelteefjes. Kies zelf je favoriete brood desem, stokbrood of ciabatta.

Ook lekker: Toast met zoete ricotta en blauwe bessen ’n easy peasy lunch recept en verrassend lekker.

Ingrediënten

  • 250 gr ricotta
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 el (room)boter
  • 4 bananen
  • 4 boterhammen

Topping

  • honing/pindakaas
  • nootjes/pitjes
Toast met kaneel ricotta banaan en honing

Kaneel ricotta met banaan

  1. Schep de ricotta, suiker en kaneel in een kom en klop luchtig. Rooster de boterhammen of bak ze in boter met kaneel om en om in een koekenpan.
  2. Snij de banaan in plakken, smelt de boter en bak de bananen bruin. Beleg de boterhammen met een dot kaneel ricotta en banaan.
  3. Maak de ricotta toast af met druppels honing of pindakaas, nootjes en pitjes en eet direct. Kaneel ricotta met banaan op brood maak je zó.

Ook lekker: Gebakken banaan met Griekse yoghurt en sesam uit de oven.

Boterham kaneel ricotta en banaan

Dit recept valt onder

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter