Toast met kaneel-ricotta en gebakken banaan
Deze zoete toast met kaneel-ricotta en gebakken banaan en een topping van honing en crunchy nootjes is onweerstaanbaar! Perfect voor een laat ontbijt of vroege lunch, en zo lekker dat je er bijna voor wakker kunt worden. De bananentopping maak je supersnel en is bovendien heel makkelijk. Door de bananen te bakken karameliseren ze, waardoor ze extra zoet, kleverig en gewoon heerlijk worden.
De toast zal je qua smaak doen denken aan wentelteefjes. Gebruik je favoriete brood, of het nu desem, piadina of ciabatta is.
Ook lekker: toast met zoete ricotta en blauwe bessen of maak eens banaan uit de oven met Griekse yoghurt en sesam.
Recept afdrukken
Heerlijke toast met kaneel-ricotta en gebakken banaan, afgemaakt met honing en crunchy nootjes. Perfect voor een zoet ontbijt of lunch!
Ingrediënten
- 250 gr ricotta
- 1 el suiker
- 1 tl kaneel
- 2 el (room)boter
- 4 bananen
- 4 boterhammen (toast)
Topping
- honing - pindakaas
- nootjes - pitjes
Instructies
- Meng de ricotta, suiker en kaneel in een kom en klop het mengsel luchtig en romig.
- Rooster de boterhammen in een toaster of bak ze in een koekenpan met een beetje boter, waarbij je ze aan beide zijden goudbruin en krokant maakt.
- Snijd de banaan in plakken. Smelt de boter in de koekenpan en bak de bananenplakken tot ze goudbruin zijn.
- Beleg de geroosterde boterhammen met een flinke lepel van het kaneel-ricottamengsel en verdeel de bananen erover.
- Werk de ricotta-toast af met een drizzle van honing of pindakaas, en garneer met nootjes en pitjes naar keuze. Serveer het ontbijt met ricotta direct.
Ook lekker: ricotta koffiemousse met hazelnoot.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?