
Toast met gerookte makreel en citroenmayo
Dit recept voor toast met makreel en citroenmayo is makkelijk, gezond en vol smaak! De gerookte makreel met een grof pepertje of de naturel makreelfilet past perfect op een geroosterde boterham. De frisse citroenmayo, krokante uitjes, limoensap en verse kruiden maken het helemaal af. Je lunch wordt een feest en het is een snel en makkelijk recept voor een heerlijke lunch (kantoorbroodje) thuis.
Tip: voeg een zacht gekookt of gebakken ei toe voor extra romigheid (en extra boost van proteïnen! (broodje makreel met ei)). Of maak een lekkere makreelsalade met yoghurt, mayo en citroen voor op een toastje, cracker of sneetje brood.

Ingrediënten
- 4 sneetjes brood naar keuze
- 200 gr gerookte makreelfilets
- 4 lente-ui
- ½ limoen
- 1 handje verse kruiden
- 1 tl sesamzaad
- 1 el gebakken uitjes
Citroen mayo
- 4 el mayonaise
- 2 el citroensap
Instructies
- Toast de boterhammen en hak de verse kruiden fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
- Meng de mayo met het citroensap en smeer dit mengsel op de warme toast.
- Verdeel de verse kruiden en lente-ui over de mayo, en leg de makreel er bovenop.
- Maak af met een extra lik mayo, gebakken uitjes en sesamzaadjes.
Maak de lunch af met partjes limoen en verse kruiden zoals basilicum, koriander of platte peterselie. Voor wat extra pit, voeg je een scheutje Sriracha chili saus toe, perfect in combinatie met de pittige makreel.
Ook lekker: avocado toast met ei! Verse avocado met komijn en citroen op een knapperige boterham of toast – simpel, gezond en heerlijk!

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?