Toast met rode bieten pesto

Toast met rode bieten pesto

En kaaskrullen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min

Toast met rode bieten pesto en kaaskrullen, makkelijke hapjes van bietenpesto en kaas, ’n recept voor elk moment. Als amuse bij ’t kerst diner of feestelijke borrel.

Rode biet op toast bruchetta of roggebrood

Rode biet op toast bruchetta of roggebrood, dit bieten smeersel kan je eigenlijk overal op smeren. Heb je oud brood over maak je makkelijk bruschetta’s, roggebrood of toast, neem je favoriet.

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte bietjes
  • 50 gr ongebrande walnoten
  • 50 gr Pecorino kaas
  • 1 teen knoflook
  • 75 ml olijfolie extra vierge
  • verse peper
  • zeezout
  • handje pijnboompitten
  • 80 gr Zwitserse Tête de Moine-kaas

Bietentoast

  1. Snijd de bietjes in vieren en pers de knoflook. Hak de walnoten en rasp de pecorino.
  2. Doe alle ingrediënten in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een egale massa. Breng de pesto van biet op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  3. Smeer op je favoriete toast en maak af met de kaaskrullen en pijnboompitten. Bietentoast maak je zó.

Ook lekker: Rode bieten tartaar met balsamico, ’t perfecte hapje, lunch of voorgerecht.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.3. van 10 stemmen.
Please wait...