Toast met rode bieten pesto

En kaaskrullen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Biet, je kunt er van alles mee. Maak lekker eens een pesto. Alleen de kleur al is een feestje! Deze makkelijke hapjes van bietenpesto en kaas zijn geschikt voor elk moment, ook als amuse bij het kerst diner of als hapje tijdens een feestelijke borrel.

Toast, bruchetta of roggebrood

Dit smeersel kun je eigenlijk overal op smeren. Heb je oud brood over maak je makkelijk bruschetta’s, roggebrood of toast, neem je favoriet.

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte bietjes
  • 50 gr ongebrande walnoten
  • 50 gr Pecorino kaas
  • 1 teen knoflook
  • 75 ml olijfolie extra vierge
  • verse peper
  • zeezout
  • handje pijnboompitten
  • 80 gr Zwitserse Tête de Moine-kaas

Bereidingswijze toast voor de kerst

  1. 1Snijd de bietjes in vieren en pers de knoflook. Hak de walnoten en rasp de pecorino.
  2. 2Doe alle ingrediënten in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een egale massa. Breng de pesto van biet op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  3. 3Smeer op je favoriete toast en maak af met de kaaskrullen en pijnboompitjes
Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...