Tofuspiesjes gemarineerd met lente ui

Tofuspiesjes gemarineerd met lente ui

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 35 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 265

Tofuspiesjes gemarineerd met lente ui, 'n vega spies voor op de bbq of als 'n lekker vegan gerecht uit de grillpan. Je maakt het makkelijk, marineren en grillen maar met sugarsnaps en koriander.

Tofu spiesjes bbq

Tofu spiesjes bbq, 'n perfecte vleesvervanger op de barbecue. Breng lekker op smaak en laat de tofu in zo'n 5 minuten garen. 'n Simpele vegetarische bbq spies maak je zó.

Ingrediënten

  • 400 gr tofu
  • 1 tl knoflookpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 5 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 3 el chilisaus
  • 3 lente-ui
  • 15 gr verse koriander
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr sugar snaps

Zo maak je tofu spiezen

  1. Spoel de tofu af, dep droog en snij 't in 24 blokjes. Neem een kom en meng de knoflookpuree, 2 el sojasaus, 1 el witte wijn, 1 el sesamolie en chilisaus in. Roer door elkaar samen met de tofu blokjes. Laat de tofu een half uur marineren.
  2. Snij de lente-ui in 24 stukken. Hak de koriander grof. Steek de tofublokjes en de lente-ui om en op op satéstokjes en bestrijk ze rondom met sesamolie.
  3. Verhit 1 el olie in een grillpan en bak de spiesjes in zo'n 5 minuten bruin en knapperig. Bak ondertussen de sugar snaps in een wokpan met 1 el olie in 4 minuten beetgaar. Schep de koriander erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de sugar snaps op borden en leg de tofuspiesjes er bovenop. Roer de rest van de sojasaus en de wijn door het bakvet en kook het op hoog vuur tot een jus en serveer apart. Zo maak je tofu spiezen.

Meer: Vegetarische recepten.

Ook lekker: Groentesalade met tofu 'n vega en gezonde salade met Chinese kool en sojasaus. Simpel en zó gemaakt met taugé en ’n stuk brood.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly november 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024