Tofuspiesjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 35m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 40m

Een knapperige spies met sugar snaps en een jus van sherry. Maak dit heerlijke, vegetarische gerecht voor het kerstdiner of voor een gewone avond.

Ingrediënten

  • 400 gram tofu
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 dl medium dry sherry
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 3 lenteuitjes
  • 15 gram verse koriander
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram sugar snaps

Bereidingswijze

Stap1

Spoel de tofu af en dep het droog met wat keukenpapier en snij het in 24 blokjes. Pak een kom en doe daar de knoflookpuree, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sesamolie en de chilisaus in. Roer het goed door elkaar en schep ook de tofu blokjes erdoorheen. Laat de tofu ongeveer een half uur marineren en vergeet het niet af en toe om te scheppen.

Stap2

Snij de lenteuitjes ook in 24 stukken. Hak de koriander grof. Steek de tofublokjes en de lenteuitjes om en op op satéstokjes en bestrijk ze rondom met sesamolie.

Stap3

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spiesjes in ongeveer 5 minuten bruin en knapperig. Bak ondertussen de sugar snaps in een wokpan met 1 eetelepel olie in 4 minuten beetgaar. Schep de koriander erdoor en breng het eventueel op smaak met wat peper en zout.

Stap4

Schep de sugar snaps op vier borden en leg de tofuspiesjes er bovenop. Roer de rest van de sojasaus en de sherry door het bakvet en kook het op hoog vuur tot een mooie jus. Schep de jus om de groente heen.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab