Tofuspiesjes

Knapperige vega spies
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 35 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Een knapperige spies met sugar snaps en een jus van sherry. Maak dit heerlijke, vegetarische gerecht voor het kerstdiner of voor een gewone avond.

Vega spies voor de barbecue

Je kunt natuurlijk ook een vleesvervanger op de barbecue leggen, zoals deze tofu spiezen. Breng lekker op smaak en laat de tofu in ongeveer 8 minuten garen. Simpel vegetarische barbecue spies.

Ingrediënten

  • 400 gr tofu
  • 1 tl knoflookpuree
  • 1 dl medium dry sherry
  • 5 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 3 el chilisaus
  • 3 lenteuitjes
  • 15 gr verse koriander
  • 2 el olie
  • 250 gr sugar snaps

Bereidingswijze

  1. 1Spoel de tofu af en dep het droog met wat keukenpapier en snij het in 24 blokjes. Pak een kom en doe daar de knoflookpuree, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sesamolie en de chilisaus in. Roer het goed door elkaar en schep ook de tofu blokjes erdoorheen. Laat de tofu ongeveer een half uur marineren en vergeet het niet af en toe om te scheppen.
  2. 2Snij de lenteuitjes ook in 24 stukken. Hak de koriander grof. Steek de tofublokjes en de lenteuitjes om en op op satéstokjes en bestrijk ze rondom met sesamolie.
  3. 3Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spiesjes in ongeveer 5 minuten bruin en knapperig. Bak ondertussen de sugar snaps in een wokpan met 1 eetelepel olie in 4 minuten beetgaar. Schep de koriander erdoor en breng het eventueel op smaak met wat peper en zout.
  4. 4Schep de sugar snaps op de borden en leg de tofuspiesjes er bovenop. Roer de rest van de sojasaus en de sherry door het bakvet en kook het op hoog vuur tot een mooie jus. Schep de jus om de groente heen.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...