Tomaat pastinaak soep

Tomaat pastinaak soep

Met pastinaakchips
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 110

Tomaat-pastinaak soep met pastinaakchips uit de oven. ’n Heerlijk iets wat zoete soep die heel makkelijk te maken is.

Pastinaak en tomaten

Pastinaak en tomaten een perfecte combi, gezonde iets wat winterse soep met een krokante bite van de chips van pastinaak.

Chips van pastinaak maak je makkelijk met de airfryer. Easy en gezond snacken.

Ingrediënten

  • 350 gr pastinaak
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1,2 l bouillon
  • verse peper
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • 2 pastinaken vd chips
Tomaat-pastinaak soep simpel recept

Soep met pastinaak en tomaten

  1. Schil de pastinaak en snij in stukken. Was en snij de tomaten in vieren. Pel en snipper de ui, knoflook en gember.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  3. Voeg de tomaten en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep met deksel een kwartier pruttelen, breng op smaak met verse peper.
  4. Maak intussen de pastinaak chips. Verwarm de oven op 160 graden, schil de 2 overgebleven pastinaken maak dunne plakjes of rondjes dep goed droog en meng in een bak met een scheutje olijfolie en grof zeezout. Leg op een bakplaat van elkaar af en laat in zo’n 20 minuten krokant worden.
  5. Pureer de soep met een staafmixer, schep in kommen en maak af met de pastinaak chips. Soep met pastinaak en tomaten zó maak je ‘t.

Meer soep van pastinaak? Pastinaaksoep met peer.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.3. van 3 stemmen.
Please wait...