Tomaat pastinaak soep
Tomaat-pastinaaksoep met knapperige pastinaakchips uit de oven. Een heerlijke, lichtzoete soep die eenvoudig te bereiden is.
Pastinaak en tomaten vormen een perfecte combinatie voor deze gezonde en verfrissende soep, met een knapperige twist van de pastinaakchips. Maak de chips eenvoudig klaar met behulp van een airfryer. Geniet van deze gemakkelijke en gezonde snack!
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Ingrediënten
- 350 gr pastinaak
- 6 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember vers
- 70 gr tomatenpuree
- 1,2 l bouillon
- peper versgemalen
- olijfolie
- grof zeezout
- 2 pastinaken voor de chips
Instructies
- Schil de pastinaak en snijd deze in stukken. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Pel en snipper de ui, knoflook en gember.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg vervolgens de tomaten en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat de soep met de deksel op de pan een kwartier pruttelen. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Maak intussen de pastinaakchips. Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de 2 overgebleven pastinaken, snijd ze in dunne plakjes of rondjes, dep ze goed droog en meng ze in een bak met een scheutje olijfolie en grof zeezout. Leg ze op een bakplaat met voldoende ruimte tussen elkaar en laat ze in ongeveer 20 minuten krokant worden.
- Pureer de pastinaak tomatensoep met een staafmixer, schep in kommen en garneer met de pastinaakchips
Meer soep van pastinaak? Pastinaaksoep.
Pastinaak is een veelzijdige groente die rijk is aan kalium, mangaan, magnesium, fosfor, zink en ijzer, evenals aan vitamines B, C, E en K. Daarnaast bevat het een hoog gehalte aan vezels en eiwitten. Dit maakt het tot een zeer voedzame keuze met tal van gezondheidsvoordelen.
Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
De smaak is heel lekker. Alleen de pitjes van de tomaat vind ik jammer. Misschien moet ik de tomaten en pastinaak apart maken. Bedankt voor het recept.
Super lekker, al verschillende keren complimenten gehad als ik een etentje gaf!
Zelf eet ik hem regelmatig en hij is heerlijk gezond!
Heel fijn Marianne!
Heerlijk receptje en erg leuk de pastinaak gegrild er bovenop
Top.
Dank El!
Vanmorgen gemaakt, voor mijn oudere buurtjes in de wijk, best spannend omdat pastinaak toch wel een vreemde groente is. Mijn buurvrouw kwam aan en vroeg wat ik aan het maken was, het rook in ieder geval heerlijk! We hebben geproeft en vonden hem zeer smaakvol, zeg maar heerlijk!
Goed te horen Marie Louise, zelf zó dol op pastinaak, mijn favoriete ‘vergeten’ groenten!