Tomaten-kaas ovengerecht met spinazie en rösti

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 45m
  • Klaar in: 55m

Dit tomaten-kaas ovengerecht moet misschien wel 45 minuten in de oven, maar dat is het zeker waard! Vooral in combinatie met de verse spinazie en rösti. Maak dit gerecht wanneer je een keer zin hebt in iets anders dan gewoonlijk.

Benieuwd naar meer gerechten uit de oven? Kijk dan eens bij onze ovenrecepten.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 500 gram cherrytomaten
  • 250 gram ricotta
  • 70 gram geraspte Grana Padano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zak spinazie
  • 1 zak rösti

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven op 180 graden celsius. Klop de eieren luchtig met een mixer. Schep de ricotta, de helft van de rozemarijn en de kaas door. Pers 1 teen knoflook en schep deze samen met een snufje peper en zout ook erdoor.

Stap2

Schenk het eimengsel in een hoge ovenschaal en verdeel de tomaten er over. Strooi de rest van de rozemarijn over het gerecht en bak het in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.

Stap3

Verhit een beetje olie in een koekenpan en pers de rest van de knoflook erboven. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de spinazie in delen toe tot alle spinazie geslonken is. Bak ondertussen ook de rösti gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer het ovengerecht met de rösti en de spinazie. Eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 6
Waardeer dit recept

6 personen hebben dit recept gewaardeerd

58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab