Tomaten-kaas ovengerecht met spinazie

Met knoflook en rozemarijn
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 55 min
Naar het recept

Dit tomaten-kaas ovengerecht moet wel 45 minuten in de oven, maar dat is het zeker waard! De combinatie met de verse spinazie en rösti superlekker! Maak dit ovengerecht wanneer je eens iets anders wilt.

Ovengerecht

Ovengerechten, we worden er best blij van. De lekkerste ovenrecepten maak je zelf. Lekker lang in de oven laten staan want langzaam laten garen is het allerlekkerst!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 500 gr cherrytomaten
  • 250 gr ricotta
  • 70 gr geraspte Grana Padano
  • 2 el olijfolie
  • 1 zak spinazie
  • 1 zak rösti

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren luchtig met een mixer. Schep de ricotta, de helft van de rozemarijn en de kaas door. Pers 1 teen knoflook en schep deze samen met een snufje peper en zout ook erdoor.
  2. 2Schenk het eimengsel in een hoge ovenschaal en verdeel de tomaten er over. Strooi de rest van de rozemarijn over het gerecht en bak het in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
  3. 3Verhit een beetje olie in een koekenpan en pers de rest van de knoflook erboven. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de spinazie in delen toe tot alle spinazie geslonken is. Bak ondertussen ook de rösti gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer het ovengerecht met de rösti en de spinazie. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...