Tomaten kaas ovengerecht met spinazie
Met knoflook en rozemarijn- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 55 min
- Kcal: 590
Tomaten kaas ovengerecht met spinazie en rösti knoflook en rozemarijn, ’n ovengerecht recept met ricotta en Grana Padano kaas. Eet lekker met verse spinazie en aardappel rösti rondjes.
Tomaten en kaas uit de oven
Tomaten en kaas uit de oven, ’n ovengerecht wat makkelijk te maken is. ’t Lekkerste recept uit de oven maak je zelf met cherry tomaten en knoflook, rozemarijn, ricotta en Grana Padano kaas. Ook lekker met ’n stuk vers brood, roomboter en fleur de sel ofwel zeezout.
Ricotta ovenschotel met tomaat
- Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren luchtig met een mixer. Voeg de ricotta, de helft van de rozemarijn en de Grana Padano toe. Pers een teen knoflook en voeg toe samen met vers gemalen peper en zout naar smaak.
- Schenk het ei- ricotta mengsel in een ovenpan en verdeel de tomaten erover. Maak af met de overige rozemarijn en bak de ovenschotel in zo’n 45 minuten gaar.
- Leg na een kwartier de rösti rondjes in de oven en bak bruin volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit in de laatste 10 minuten de olijfolie in een koekenpan, pers en bak de overgebleven teen knoflook samen met de spinazie. Ricotta ovenschotel met tomaat maak je zó.
Serveer de ricotta ovenschotel met tomaat, rösti en spinazie, ’n soort van frittata.
Ook lekker: Geroosterde tomatentaart met tijm ’n hartige taart met tomaat en tijm.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?
Zijn de recepten ook te printen?
Hi Anne, nog niet allemaal, we zijn hier mee bezig. Ik zal dit ovengerecht even updaten dan kan je printen!