Tomaten-kaas ovenschotel met spinazie en rösti
Tomaten-kaas ovengerecht met spinazie en rösti, knoflook en rozemarijn – een heerlijk gerecht met ricotta en Grana Padano. Geniet van de verse spinazie en knapperige aardappel-rösti rondjes in dit smaakvolle ovengerecht. Het is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak. Gebruik cherry tomaten, knoflook, rozemarijn, ricotta en Grana Padano kaas voor een onweerstaanbare schotel. Serveer met vers brood, roomboter en fleur de sel (zeezout) voor een extra lekkere maaltijd.
Ook lekker: geroosterde tomaatjes uit de oven!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl rozemarijn
- 400 gr cherrytomaten
- 250 gr ricotta
- 70 gr Grana Padano geraspt
- 2 el olijfolie
- 400 gr spinazie
- 600 gr rösti rondjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren luchtig met een mixer.
- Voeg vervolgens de ricotta, de helft van de rozemarijn, en de Grana Padano toe.
- Pers een teen knoflook en voeg deze toe aan het mengsel, samen met versgemalen peper en zout naar smaak.
- Giet het ei-ricottamengsel in een ovenpan en verdeel de tomaten erover. Bestrooi met de resterende rozemarijn.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, tot deze gaar is.
- Leg na een kwartier de rösti-rondjes in de oven en bak ze bruin volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de laatste 10 minuten de olijfolie in een koekenpan. Pers de overgebleven teen knoflook en bak deze samen met de spinazie. Serveer samen met de ricotta ovenschotel.
Serveer de ricotta-ovenschotel met tomaat, rösti en spinazie – een heerlijke variant op frittata.
Ook lekker: geroosterde tomatentaart met tijm – een smaakvolle hartige taart met tomaat en tijm.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Zijn de recepten ook te printen?
Hi Anne, nog niet allemaal, we zijn hier mee bezig. Ik zal dit ovengerecht even updaten dan kan je printen!