Tomatensalade met rode ui

Tomatensalade met rode ui

Tomatensalade met rode ui en verse basilicum, bosui en een rode wijn azijn dressing. Deze eenvoudige tomatensalade is snel gemaakt. Zo simpel kan het zijn een eenvoudige salade met tomaat, wat pit van rode ui en bosui. Eet de tomaten salade met een crostini, een dun sneetje brood dat geroosterd is met knoflook en olijfolie, kruiden zoals salie, oregano of rozemarijn, net wat je lekker vindt. Bestrooi met grof zeezout.

Tomatensalade met rode ui

Tomatensalade met ui

3.6 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Tomatensalade met ui en verse basilicum. Bosui en een rode wijn azijn dressing. Deze eenvoudige tomatensalade is snel gemaakt.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 75

Ingrediënten

  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • ½ rode ui
  • 1 stengel bosui
  • 1 handje verse basilicum
  • 500 gr tomaten mix

Instructies

  • Pel en snij de rode ui in ringen, meng de olijfolie met de rode wijnazijn en meng met de rode ui en zet apart.
  • Was en snij de tomaten. Breng op smaak met peper en een snuf grof zeezout.
  • Meng de tomaten met het rode ui mengsel. Verdeel de basilicum erover en fijn gesneden ringetjes bosui. Zet koud weg of eet gelijk. Zo snel maak je een eenvoudige tomatensalade met ui.

Top eventueel af met rucola en eet met groene pesto, het recept. Ook lekker: quinoa salade caprese gerecht.

Tomatensalade met rode ui recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024