Tomatensalade met rode ui

Tomatensalade met rode ui

’n Simpele tomatensalade
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kcal: 75

Tomatensalade met rode ui en verse basilicum. Bosui en ’n rode wijn azijn dressing. Simpel snel gemaakt, lekker joh!

Simpele tomatensalade

’n Simpele tomatensalade met wat pit van rode ui en bosui.

Eet de tomatensalade met ’n crostini, een dun sneetje brood dat geroosterd is met knoflook en olijfolie, kruiden zoals salie, oregano of rozemarijn, net wat je lekker vind. Bestrooi met grof zeezout.

Ingrediënten

  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • ½ rode ui
  • 1 stengel bosui
  • handje verse basilicum
  • 500 gr tomaten mix
Tomatensalade met rode ui recept

Salade van tomaten recept

  1. Snij de rode ui in ringen, meng de olijfolie met de rode wijnazijn en mix met de rode ui en zet apart. Snij de tomaten. Breng op smaak met peper en ’n snuf grof zeezout.
  2. Meng de tomaten met ’t rode ui mengsel. Verdeel de basilicum erover en fijn gesneden ringetjes bosui. Zet koud weg of eet gelijk. Zo maak je ’n snelle salade van tomaten.

Top eventueel af met rucola en eet met groene pesto, ’t recept.

Ook lekker: Quinoa salade caprese gerecht.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...