Tomatensoep met kip

Tomatensoep met kip

Lekker old school
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min

Wat is er nou lekkerder dan een ouderwetse heerlijke kop tomatensoep? Deze variatie met kip en vermicelli is absoluut het proberen waard. Maak hem voor het avondeten of voor de lunch. Heerlijk met een stukje brood.

Verse tomaten

Verse tomaten zijn enorm gezond en erg lekker. Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer. Tomaten zijn zeer rijk aan lycopeen, een erg gezond antioxidant.
voor in de soep is tomaat uit blik ook echt wel een goed alternatief. Vaak zijn deze tomaten veel smaakvoller en doen ze niet veel onder dan verse tomaten.

Tip: Je kunt in plaats van tomatenblokjes ook gepureerde tomaten gebruiken en de ui weglaten, zodat de soep een fijnere structuur krijgt.

Ingrediënten

  • 1 tl olie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 kipfilet in kleine blokjes
  • 50 gr vermicelli
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 75 ml water
  • 1.5 liter groentebouillon
  • verse peper

Bereidingswijze tomatensoep met kipfilet

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui erin. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, bouillon en de kruiden toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer nu de soep als je van een fijne structuur houdt.
  3. Voeg de vermicelli en de stukjes kipfilet toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met verse peper.

Ook lekker, broccolisoep met avocado, rode ui en chilivlokken. Zó maak je ’t.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 76 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen