Tomatensoep met kip

Tomatensoep met kip

Wat is er nu lekkerder dan een klassieke kom tomatensoep? Deze variant met sappige kip en fijne vermicelli is absoluut het proberen waard. Of je hem nu als avondmaal of lunch serveert, deze soep is perfect te combineren met een knapperig stuk brood. Verse tomaten zijn niet alleen buitengewoon smakelijk, maar ook bijzonder voedzaam. Ze zitten boordevol vitamine C, zink, calcium en ijzer. Bovendien zijn tomaten rijk aan lycopeen, een krachtige antioxidant die goed is voor je gezondheid. Als je geen verse tomaten hebt, is ingeblikte tomaat ook een uitstekend alternatief voor in de soep. Vaak zijn deze tomaten even smaakvol als hun verse tegenhangers, zo niet smaakvoller.

Tip: Wil je een fijnere textuur in je soep? Gebruik dan in plaats van tomatenblokjes gepureerde tomaten en laat de ui achterwege. Geniet van je heerlijke tomatensoep met kip!

Ingrediënten

  • 1 tl olie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 kipfilet in kleine blokjes
  • 50 gr vermicelli
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 75 ml water
  • 1.5 liter groentebouillon
  • verse peper

Instructies

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui erin. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, bouillon en de kruiden toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer nu de soep als je van een fijne structuur houdt.
  3. Voeg de vermicelli en de stukjes kipfilet toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met verse peper.

Ook lekker, broccolisoep met avocado, rode ui en chilivlokken. Zó maak je 't.

Beoordeling: 3.3. van 84 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024