Tomatensoep met kip
Lekker old school- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
Wat is er nou lekkerder dan een ouderwetse heerlijke kop tomatensoep? Deze variatie met kip en vermicelli is absoluut het proberen waard. Maak hem voor het avondeten of voor de lunch. Heerlijk met een stukje brood.
Verse tomaten
Verse tomaten zijn enorm gezond en erg lekker. Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer. Tomaten zijn zeer rijk aan lycopeen, een erg gezond antioxidant.
voor in de soep is tomaat uit blik ook echt wel een goed alternatief. Vaak zijn deze tomaten veel smaakvoller en doen ze niet veel onder dan verse tomaten.
Tip: Je kunt in plaats van tomatenblokjes ook gepureerde tomaten gebruiken en de ui weglaten, zodat de soep een fijnere structuur krijgt.
Bereidingswijze tomatensoep met kipfilet
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui erin. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, bouillon en de kruiden toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer nu de soep als je van een fijne structuur houdt.
- Voeg de vermicelli en de stukjes kipfilet toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met verse peper.
Ook lekker, broccolisoep met avocado, rode ui en chilivlokken. Zó maak je ’t.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen