Tomatensoep met kip

Tomatensoep met kip
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Wat is er nou lekkerder dan een ouderwetse heerlijke kop tomatensoep? Deze variatie met kip en vermicelli is absoluut het proberen waard. Maak hem voor het avondeten of voor de lunch. Heerlijk met een stukje brood.

Verse tomaten

Verse tomaten zijn enorm gezond en erg lekker. Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer. Tomaten zijn zeer rijk aan lycopeen, een erg gezond antioxidant.
voor in de soep is tomaat uit blik ook echt wel een goed alternatief. Vaak zijn deze tomaten veel smaakvoller en doen ze niet veel onder dan verse tomaten.

Tip: Je kunt in plaats van tomatenblokjes ook gepureerde tomaten gebruiken en de ui weglaten, zodat de soep een fijnere structuur krijgt.

Ingrediënten

  • 1 theelepel olie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 kipfilet in kleine blokjes
  • 50 gram vermicelli
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 75 ml water
  • 1.5 liter groentebouillon
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Verhit de olie in een pan en fruit de ui erin. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, bouillon en de kruiden toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Stap2

Als je van een fijnere structuur houdt, kun je de soep pureren.

Stap3

Voeg de vermicelli en de kipblokjes toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met wat verse peper.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

128

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab