Tomatensoep met pijnboompitten en ciabatta

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 1:10 h

Er gaat niets boven een stevige, Italiaanse tomatensoep. Dit recept is heel eenvoudig. Als je wat soep overhoudt, kun je dat de volgende dag als lunch eten.

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groentebouillontabletten
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1 ciabatta
  • 3 eetlepel pijnboompitten
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram basilicum

Bereidingswijze

Stap1

Snij de preien in halve ringen. Verhit een soeppan met de olie. Pers de knoflook en fruit deze 1 minuut. Voeg dan de preiringen toe en bak ze op laag vuur ongeveer 10 minuten.

Stap2

Voeg de tomaten, bouillontabletten en 800 ml water toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Stap3

Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer. Scheur het brood in stukjes en voeg deze ook toe aan de soep. Beng de soep op smaak met wat peper en zout. Laat de soep nog 20 minuten staan zodat hij lauwwarm is. Roer de soep nog even met een garde door zodat het brood goed wordt opgenomen in de soep.

Stap4

Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten. Bestrooi de soep met de pijnboompitten en basilicum en schaaf de kaas erboven.

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab