Tomatensoep met pijnboompitten

Italiaanse hap
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Er gaat niets boven een stevige, Italiaanse tomatensoep. Dit recept is heel eenvoudig. Als je wat soep overhoudt, kun je dat de volgende dag prima als lunch nemen.

Een soort van caprese

Deze maaltijdsoep met veel verse tomaten smaakt als een soort caprese met smaken van pijnboompitten, parmezaan en basilicum.

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teen knoflook
  • 2 groentebouillontabletten
  • 800 gr gepelde tomaten
  • 1 ciabatta
  • 3 el pijnboompitten
  • 125 gr Parmezaanse kaas
  • 15 gr basilicum

Bereidingswijze

  1. 1Snij de preien in halve ringen. Verhit een soeppan met de olie. Pers de knoflook en fruit deze 1 minuut. Voeg dan de preiringen toe en bak ze op laag vuur ongeveer 10 minuten.
  2. 2Voeg de tomaten, bouillontabletten en 800 ml water toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  3. 3Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer. Scheur het brood in stukjes en voeg deze ook toe aan de soep. Beng de soep op smaak met wat peper en zout. Laat de soep nog 20 minuten staan zodat hij lauwwarm is. Roer de soep nog even met een garde door zodat het brood goed wordt opgenomen in de soep.
  4. 4Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten. Bestrooi de soep met de pijnboompitten en basilicum en schaaf de kaas erboven.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...