Tomatensoep met pijnboompitten en ciabatta
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 35 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 485
Tomatensoep met pijnboompitten en ciabatta, 'n Italiaanse soep met parmezaan, 'n heel eenvoudig caprese soep recept. Als je wat soep overhoudt, kan dat perfect de volgende dag mee als lunch.
Caprese soep
Caprese soep, 'n maaltijdsoep met tomaten, basilicum en pijnboompitjes smaakt echt als 'n caprese met dé smaken uit Italië met parmezaan en knoflook.
Maak zelf 'n groene pesto voor erbij, met 5 ingrediënten is het zó klaar. Parmezaanse kaas, basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en knoflook.
Italiaanse tomatensoep
- Snij de preien in halve ringen. Verhit een soeppan met olijfolie. Pers de knoflook en fruit kort. Voeg de preiringen toe en bak op laag vuur zo'n 10 minuten.
- Voeg de tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat zo'n 20 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Scheur het brood in stukjes en voeg toe aan de soep. Beng op smaak met vers gemalen peper en laat even staan. Roer de soep door met een garde door zodat het brood wordt opgenomen in de tomatensoep.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Bestrooi de soep met de pijnboompitten, basilicum en schaaf van parmezaan. Italiaanse tomatensoep zó doe je dat.
Ook lekker: Hoe maak je een groene pesto voor erbij en zó, easy!
Meer: Soep recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?