Tomatensoep met ravioli

Tomatensoep met ravioli

Soep mét verrassing
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 124

Tomatensoep met ravioli, gezond en lekker. Snel te maken en lekker licht. ’n Soep recept voor een doordeweeks recept.

Ravioli ’n gevulde pasta

Super snelle tomatensoep mét gevulde pasta. Ravioli zijn gevulde kussentjes van pasta. Van de pasta worden bladen gemaakt, die in een vorm worden gesneden en gevuld met o.a. vlees of kaas. De laagjes pasta worden meestal met een vork tegen elkaar aangedrukt.

Ingrediënten

  • 2 gegrilde paprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 prei
  • 250 gr volkoren ravioli
  • verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en de knoflook fijn en fruit ze met een eetlepel olijfolie in een grote pan. Snij de geroosterde paprika’s in stukken en voeg ze samen met de hele inhoud van het blik met gepelde tomaten toe aan de pan. Voeg ook meteen de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  2. Laat de soep ongeveer 5 minuten koken. Was en snij ondertussen de prei in ringetjes. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg daarna de prei en de ravioli toe en kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzingen gaar. Maar de soep op smaak met verse basilicum en peper.

Ook lekker: Ravioli met kip en geroosterde paprika heerlijk en handig een snel en easy recept voor als je even geen tijd hebt.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...