Tomatensoep met ravioli
Tomatensoep met ravioli: gezond, lekker en snel te maken. Een licht gerecht, perfect voor een doordeweekse dag, met knapperige prei voor extra smaak.
Liever tortellini? Dat kan ook! Met verse tortellini ben je net zo snel klaar. Deze tomatensoep kun je maken met pasta naar keuze, zoals spinazie-, funghi- of pomodoro-gevulde ravioli.
Ravioli zijn gevulde kussentjes van pasta. De pasta wordt uitgerold, in vormen gesneden en gevuld met ingrediënten zoals vlees of kaas. De laagjes pasta worden meestal met een vork tegen elkaar gedrukt om de vulling binnen te houden.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 gegrilde paprika's pot
- 400 gr gepelde tomaten blik
- 300-400 ml groentebouillon
- 1 prei
- 250 gr verse ravioli
- verse basilicum
Instructies
- Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit aan in olijfolie in een soeppan. Snij de geroosterde paprika’s in stukken en voeg ze samen met de gepelde tomaten toe aan de pan. Voeg ook de bouillon toe en breng het samen aan de kook.
- Laat de soep zo’n 5 minuten koken. Was en snij ondertussen de prei in dunne ringen. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de prei en ravioli toe en kook (samen of apart) de ravioli volgens de aanwijzingen gaar. Proef en breng op smaak met basilicum, peper en grof zout.
Serveer met olijfolie en rasp van parmezaanse kaas.
Ook lekker: ravioli met kip en geroosterde paprika. Heerlijk en handig, een snel en easy recept voor als je even geen tijd hebt.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?