Trifle

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 10
  • Bereidingstijd: 30m
  • Kooktijd: 3:000 h
  • Klaar in: 3:30 h

Deze heerlijke trifle is de blikvanger als je gasten hebt! Een ontzettend populair gerecht uit de Engelse keuken. Het voordeel is dat je de Engelse trifle van te voren kan maken. Dus maak hem wanneer je tijd hebt en eet het na het avondeten lekker op!

Tip: Heb je liever een alcoholvrije trifle? Vervang de sherry dan door bijvoorbeeld diksap appel. Je kunt de trifle ook op verschillende manieren serveren of met andere vruchten bereiden.

Ingrediënten

  • 400 gr roombotercake
  • 900 gr bosvruchten
  • 4 el bosvruchtenjam
  • Vanillestokje
  • 150 gr suiker
  • 6 eieren
  • 150 ml cream sherry
  • 500 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • Amandelschaafsel
  • 50 gr custardpoeder

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de roombotercake in blokjes en doe deze in een grote schaal. Schep vervolgens de jam door de bosvruchten. Schep dit geheel over de cake en sprenkel hier de sherry overheen.

Stap2

Meng 250 gr slagroom met de melk, 75 gr suiker en het vanillestokje in een pan. Breng dit aan de kook. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat het geheel 5 minuutjes trekken. Het vanillestokje haal je eruit. Met de punt van je mes schraap je merg van de vanille uit het vanillestokje. Dit roer je vervolgens door het mengsel dat in de pan zit.

Stap3

Vervolgens split je de eieren. We gebruiken alleen de eierdooiers. Het eigeel mix je met 50 gr suiker en het custardpoeder. Mix het tot een schuimig geheel. Voeg hier al roerend het roommengsel aan toe. Dit alles doe je terug in een pan en verwarm je vervolgens. Blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat. Laat de vla vervolgens afkoelen tot deze lauwwarm is. Vergeet niet regelmatig even erdoorheen te roeren!

Stap4

Schenk de vla vervolgens over de cake en vruchten en strijk het glad. Klop de andere 250 gr slagroom met 25 gr suiker stijf en strijk het uit over de vla. Nu is het tijd om de trifle te laten opstijven in de koelkast. Houd er rekening mee dat het opstijven 3 tot 4 uur nodig heeft.

Stap5

In de tijd dat de trifle moet opstijven, kun je mooi de amandelschaafsels 3 minuutjes in een koekenpan roosteren. Je hebt hier geen olie of boter voor nodig. Nadat de trifle 3 tot 4 uur heeft gekoeld, laat je deze weer een beetje op kamertemperatuur komen en strooi je het amandelschaafsel erover! Smullen maar!

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

103

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab