Trifle recept met cake
Feestelijk laagjesdessert- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 30 min
- Wachttijd: 3 uur
- Klaar in: 3 uur 30 min
- Kcal: 253
Trifle recept met cake ’n feestelijk laagjes dessert, “Trifle”. Een populair gerecht uit de Engelse keuken. De Engelse trifle kan je van te voren maken. Een makkelijk favoriet dessert recept met laagjes van cake, room en fruit.
Simpele trifle recept zonder alcohol
De klassieke Engelse trifle heeft als onderste laag stukjes cake met alcohol. Dit trifle recept zonder alcohol kan, gebruik 100 ml diksap appel. Dan hou je de trifle alcoholvrij. Simpel toch?!
Bak je cake zelf, cake maken ’n simpel recept.
Makkelijke trifle
- Snij de cake in blokjes en doe deze in een grote schaal. Schep de jam door de bosvruchten, verdeel over de cake en sprenkel hier de sherry overheen.
- Meng 250 gr slagroom met de melk, 75 gr suiker en het vanillestokje in een pan. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat zo’n 5 minuten trekken. Haal het vanillestokje eruit en schraap met de punt van een mes ’t merg van de vanille en roer door ’t slagroommengsel.
- Split de eieren. Gebruik enkel de eierdooiers. Mix het eigeel met 50 gr suiker en het custardpoeder tot een schuimig geheel. Voeg hier al roerend het roommengsel aan toe. Dit alles doe je terug in een pan en verwarm je. Blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm. Vergeet niet regelmatig te roeren.
- Schenk de vla over de cake en vruchten en strijk het glad. Klop de andere 250 gr slagroom met 25 gr suiker stijf en strijk het uit over de vla. Laat de trifle opstijven in de koelkast zo’n 3 tot 4 uur.
- In de tussentijd rooster ’t amandelschaafsel zo’n 3 minuten in een droge koekenpan. Laat de trifle op kamertemperatuur komen en maak af met ’t amandelschaafsel en een volle hand met vers roodfruit. Makkelijke trifle zó doe je dat.
Meer inspiratie voor kerst recepten om zelf te maken.