Trifle recept met cake

Trifle recept met cake

Trifle recept met cake: een feestelijk laagjesdessert uit de Engelse keuken. Deze Engelse trifle kan van tevoren worden gemaakt en is een favoriet dessert met laagjes cake, room en fruit.

Eenvoudig trifle recept zonder alcohol

De klassieke Engelse trifle bevat normaal gesproken cake met alcohol. Dit trifle recept zonder alcohol is eenvoudig: vervang de alcohol door 100 ml diksap appel voor een alcoholvrije trifle.

Zelf cake bakken met een heel simpel recept.

Ook lekker: fudge maken met witte chocolade.

Trifle

Trifle recept met cake

3.3 van 205 stemmen
Recept afdrukken
Probeer onze feestelijke Trifle met cake, een populair Engels dessert met laagjes van cake, room en fruit. Makkelijk en heerlijk zonder alcohol!
Gang Nagerecht
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 10 personen
calorieën 253

Ingrediënten

  • 400 gr roombotercake
  • 900 gr bosvruchten
  • 4 el bosvruchtenjam
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr suiker
  • 6 eieren
  • 150 ml cream sherry
  • 500 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 1 hand roodfruit vers
  • 25 gr amandelschaafsel
  • 50 gr custardpoeder

Instructies

  • Snijd de cake in blokjes en doe deze in een grote schaal. Meng de jam door de bosvruchten en verdeel dit over de cake. Besprenkel vervolgens het geheel met sherry.
  • Doe 250 gram slagroom, melk, 75 gram suiker en het vanillestokje in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel zo'n 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Roer het vanillemerg door het slagroommengsel.
  • Splits de eieren en gebruik alleen de eierdooiers. Mix de eierdooiers met 50 gram suiker en het custardpoeder tot een schuimig geheel. Voeg al roerend het roommengsel toe. Giet dit terug in een pan en verwarm het geheel, blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm en blijf regelmatig roeren.
  • Schenk de vla over de cake en vruchten en strijk het glad. Klop de overige 250 gram slagroom met 25 gram suiker stijf en verdeel dit over de vla. Laat de trifle minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan gedurende ongeveer 3 minuten. Laat de trifle op kamertemperatuur komen en garneer met het geroosterde amandelschaafsel en een handvol vers rood fruit. Zo maak je gemakkelijk een trifle recept met cake.

Drink hier een glas dessertwijn bij.
Tip: Geroosterde hazelnoten als topping passen ook perfect.
Ook lekker: rijstpap maken zoet ontbijt of toetje met kaneel, kardemom en peer.

Trifle

Meer trifle recepten

Trifle met stoofperen

Trifle met stoofperen

Variant met peer en kaneel, een klassiek kerst dessert.

Brownie trifle recept

Brownie Trifle

Variant met pepernoot en chocola, een klassiek sinterklaas dessert.

Trifle met rood fruit

Trifle met rood fruit

Variant met kwark en cake, maak samen met je kids.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Gerda 20 februari 2024 at 20:40 - Reply

    Lijkt me zo lekker ik ga hem zeker maken. Ik zit alleen met de cream sherry, wat is dat eigenlijk, welke gebruik je dan?

    • Miranda Bernáth 21 februari 2024 at 12:58 - Reply

      Cream is een van de meest zachte sherry wijnen, zoeter en rijker van smaak. Het aroma bestaat uit noten, nougat en karamel. Je zou het kunnen vervangen voor Marsala. Als je liever geen alcohol gebruikt in de trifle, zou je sinaasappelsap als alternatief kunnen nemen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024