Trifle recept met cake

Trifle recept met cake

Trifle recept met cake 'n feestelijk laagjes dessert, "Trifle". Een populair gerecht uit de Engelse keuken. De Engelse trifle kan je van te voren maken. Een makkelijk favoriet dessert recept met laagjes van cake, room en fruit.

Simpele trifle recept zonder alcohol

De klassieke Engelse trifle heeft als onderste laag stukjes cake met alcohol. Dit trifle recept zonder alcohol kan, gebruik 100 ml diksap appel. Dan hou je de trifle alcoholvrij. Simpel toch?!

Zelf cake maken cake bakken met een heel simpel recept.

Ook lekker: fudge maken met witte chocolade.

Trifle

Trifle recept met cake

3.3 van 202 stemmen
Recept afdrukken
Probeer onze feestelijke Trifle met cake, een populair Engels dessert met laagjes van cake, room en fruit. Makkelijk en heerlijk zonder alcohol!
Gang Nagerecht
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 10 personen
calorieën 253

Ingrediënten

  • 400 gr roombotercake
  • 900 gr bosvruchten
  • 4 el bosvruchtenjam
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr suiker
  • 6 eieren
  • 150 ml cream sherry
  • 500 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 1 hand roodfruit vers
  • 25 gr amandelschaafsel
  • 50 gr custardpoeder

Instructies

  • Snij de cake in blokjes en doe deze in een grote schaal. Schep de jam door de bosvruchten, verdeel over de cake en sprenkel hier de sherry overheen.
  • Meng 250 gr slagroom met de melk, 75 gr suiker en het vanillestokje in een pan. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat zo’n 5 minuten trekken. Haal het vanillestokje eruit en schraap met de punt van een mes ’t merg van de vanille en roer door ’t slagroommengsel.
  • Split de eieren. Gebruik enkel de eierdooiers. Mix het eigeel met 50 gr suiker en het custardpoeder tot een schuimig geheel. Voeg hier al roerend het roommengsel aan toe. Dit alles doe je terug in een pan en verwarm je. Blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm. Vergeet niet regelmatig te roeren.
  • Schenk de vla over de cake en vruchten en strijk het glad. Klop de andere 250 gr slagroom met 25 gr suiker stijf en strijk uit over de vla. Laat de trifle opstijven in de koelkast minimaal 3 uur.
  • In de tussentijd rooster je het amandelschaafsel in 3 minuten in een droge koekenpan goudbruin. Laat de trifle op kamertemperatuur komen en maak af met het amandelschaafsel en een volle hand met vers roodfruit. Makkelijke trifle zó doe je dat.
Trifle

Drink hier een lekker glas dessertwijn bij.
Tip: Geroosterd hazelnoten als topping past ook perfect.
Ook heel lekker: rijstpap maken zoet ontbijt of toetje met kaneel, kardemom en peer.

Meer trifle recepten

Trifle met stoofperen

Trifle met stoofperen

Variant met peer en kaneel, een klassiek kerst dessert.

Brownie trifle recept

Brownie Trifle

Variant met pepernoot en chocola, een klassiek sinterklaas dessert.

Trifle met rood fruit

Trifle met rood fruit

Variant met kwark en cake, maak samen met je kids.

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

  1. Gerda 20 februari 2024 at 20:40 - Reply

    Lijkt me zo lekker ik ga hem zeker maken. Ik zit alleen met de cream sherry, wat is dat eigenlijk, welke gebruik je dan?

    • Miranda Bernáth 21 februari 2024 at 12:58 - Reply

      Cream is een van de meest zachte sherry wijnen, zoeter en rijker van smaak. Het aroma bestaat uit noten, nougat en karamel. Je zou het kunnen vervangen voor Marsala. Als je liever geen alcohol gebruikt in de trifle, zou je sinaasappelsap als alternatief kunnen nemen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter