Goed zoet: trifle met rood fruit
Ontbijttrifle van rood fruit (gebruik je eigen favoriete fruit), kwark en cake. Zelfgemaakte trifle is eenvoudig en leuk om samen met kinderen te maken of te laten maken voor Moederdag. Deze variant bevat kwark en vanillevla. De trifle heeft een stevige basis van cake, waarbij je je eigen variatie kunt kiezen. Wij vullen deze trifle met Bonne Maman Madeleines Naturel. Je kunt je eigen favoriete cake van Bonne Maman gebruiken; met dit trifle recept kun je alle kanten op. Het is een favoriet gerecht voor 't ontbijt (want ontbijten doen we het liefst lekker uitgebreid), brunch of high tea.
Maak zelf een coulis van rood fruit of neem de Bonne Maman Fijn Gezeefd Rozenbottel, de jam heeft een unieke en fluweelzachte textuur en daardoor perfect te gebruiken in de trifle met roodfruit als jamsaus. De jam is 100% natuurlijk, een dikke aanrader!
Ingrediënten
- 150 gr cake (Bonne Maman Madeleines Naturel, 175 gr)
- 250 gr rood fruit mix
- 300 gr kwark
- 100 gr vanille vla
- 100 ml jam (Bonne Maman – Fijn Gezeefd Rozenbottel) of 200 ml vruchten coulis
- hazelnoten optioneel
Instructies
- Snijd de cake in blokjes, was het fruit en laat het uitlekken. Klop de vanillevla luchtig door de kwark.
- Bedek de bodem van de glazen met de cakeblokjes en besprenkel ze met de jamsaus of coulis van rood fruit.
- Verdeel vervolgens de helft van het fruit over de cakeblokjes. Schep de vanilleroom op het fruit en verdeel de rest van het fruit over de vanilleroom.
- Serveer de trifle met cake en vanillevla bij 't ontbijt want ontbijten doen we het liefst lekker uitgebreid!
Jamsaus maken
- Doe de jam in een steelpan en voeg langzaam water toe terwijl je continu roert, totdat de gewenste dikte voor de saus is bereikt.
Ook lekker: tosti met pindapasta en banaan.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?