Trifle met stoofperen
Variant met peer en kaneel- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 0 min
- Klaar in: 10 min
Trifle met kwark en stoofpeertjes, echt een dessert voor de kerst. Stoofpeertjes vallen altijd in de smaak in de decembermaand. Klassiek nagerecht met kaneel, snel en eenvoudig zelf te maken. En de kwark zorgt ervoor dat de trifle ook echt niet ongezond is.
Stoofpeertjes zelf maken
Mooie rode peertjes! Uit pot smaken ze heerlijk maar zelf de stoofpeertjes maken is ook erg leuk om te doen. Echt niet moeilijk, super lekker en de peren kun je al van te voren maken. Maak lekker veel dan kun je ze gelijk als bij gerecht serveren. Kijk hier voor het stoofperen recept.
Maak deze trifle af met eventueel wat amandelschaafsel of chocoladerasp en kaneel. Veel plezier met dit feest dessert recept!
Bereidingswijze recept trifle met stoofperen
- Verkruimel de speculaas, snij de peertjes klein en klop de kwark los met de kaneel. Hou je van een zoetje? Klop dan ook de poedersuiker mee.
- Neem je mooiste glazen, schep in elk glas een bodem speculaas, leg de peer op de koek kruimels en verdeel de kaneelkwark over de glazen. Dit kun je nog een keer herhalen.
Voeg eventueel perenvocht toe, zo wordt de kwark lekker smeuïg. Liever met alcohol? Gebruik dan Baileys ipv perenvocht, ’n feest trifle.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen