Trifle met stoofperen
Deze trifle met stoofperen in een glaasje, kwark en kaneel is een echt kerstdessert. In de decembermaand zijn stoofpeertjes altijd een hit. Dit klassieke nagerecht, verrijkt met kaneel, is snel en eenvoudig zelf te maken. De kwark maakt van de trifle bovendien een gezondere variant.
Mooie, rode peertjes! Hoewel stoofpeertjes uit pot heerlijk smaken, is het zelf maken ervan ook een leuk en eenvoudig klusje. Het is niet moeilijk, superlekker, en je kunt de peren al van tevoren bereiden. Maak gerust een flinke portie, zodat je ze ook als bijgerecht kunt serveren. Voor het recept van de stoofpeertjes kun je hier kijken.
Je kunt deze trifle afmaken met wat amandelschaafsel, chocoladerasp en een snufje kaneel. Je hebt jezelf al een plezier gedaan met dit feestelijke stoofperen trifle dessert!
Meer inspiratie voor makkelijke toetjes!
Voeg eventueel wat perenvocht toe om de kwark lekker smeuïg te maken. Liever een feestelijke twist? Gebruik dan Baileys in plaats van perenvocht voor een luxe trifle met stoofperen.
Ingrediënten
- 150 gr speculaas
- 400 gr kwark
- 400 gr stoofpeertjes
- 1 tl kaneel
Optioneel
- 2 el poedersuiker
- amandelschaafsel
Instructies
- Verkruimel de speculaas koekjes in een kom tot fijne kruimels. Dit kan met de hand of in een keukenmachine.
- Snijd de stoofperen in kleine blokjes en zet ze apart.
- Klop de kwark in een aparte kom los met de kaneel. Voeg poedersuiker naar smaak toe als je het iets zoeter wilt maken en meng goed door.
- Neem je mooiste glazen en begin met het opbouwen van de stoofperen trifle.
- Schep een bodem van de speculaaskruimels in elk glas. Leg daarop een laagje van de gesneden stoofperen. Verdeel vervolgens een laagje van de kaneelkwark over de peren.
- Herhaal de lagen nog een keer: een laag speculaaskruimels, gevolgd door de peer en weer een laag kaneelkwark.
- Eindig met een beetje speculaaskruimel of een snuf kaneel bovenop voor de presentatie. Zet de glazen even in de koelkast als je ze wilt laten opstijven voordat je de stoofperen trifle serveert.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?