Tropisch kippetje met zoete aardappelen

Een tropisch hapje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Maak eens iets anders dan je gewend bent met dit recept voor een tropisch kippetje met zoete aardappelen! Super lekker met de zelfgemaakte chutney en Mexico melange. Verras jij jezelf met dit gerecht.

Tropisch

Zoete aardappel, chilipeper en mais. Vol smaken en texturen, de mango maakt de kip lekker tropisch.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • broodkruim
  • 4 kipfilets
  • rozemarijn
  • 1 ei
  • tijm
  • bakboter
  • 1 mango
  • 1 chilipeper
  • bonduelle Mexico melange

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil ondertussen de zoete aardappels en snij ze in partjes. Vet een bakplaat in en leg de aardappelpartjes op de bakplaat. Kruid de aardappelen met zout, peper, rozemarijn en tijm naar smaak. Bak de aardappelpartjes 30 minuten in de oven.
  2. 2Snij het kleinste ‘flapje’ van de kipfilets weg zodat je mooie hele stukken overhoudt. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Kluts het ei in een diep bord en doe in een ander diep bord het broodkruim. Haal de kipfilets één voor één eerst door het ei en daarna door het broodkruim en leg apart.
  3. 3Snij de chilipeper in de lengte doormiddel en verwijder de zaadlijst. Snij de chilipeper in kleine reepjes. Doe de mangostukjes in een pannetje en voeg de chilipeper toe. Laat het geheel op middelhoog vuur inkoken. Prak ondertussen de stukjes mango fijn met een vork of lepel. Voeg af en toe wat water toe tot het een chutney geworden is. Bak de kipfilets gaar en goudbruin in een koekenpan.
  4. 4Maak de Mexico melange warm en maak de kip af. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...