Truffel pepernoten met chocolade
En speculaaskruiden- Aantal: 35
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 330
Truffel pepernoten met chocolade maak je eenvoudig zelf met bruine suiker speculaaskruiden en cacao. Wedden dat je ze lekker vindt?!
Truffel pepernoten maken
Truffel pepernoten maken is écht ’n leuk klusje. Een bakmiddag met de kids, truffel kruidnoten maken. ’t Recept voor mega truffel pepernoten met witte chocolade en cacao. Niet moeilijk maar heel lekker.
Truffel pepernoten recept
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
- Doe het bakmeel, de kruiden, de basterdsuiker, een snufje zout in een kom en meng dit door elkaar. Voeg hier vervolgens de boter en melk aan toe en kneed het met de hand tot een stevige bal.
- Draai vervolgens kleine balletjes van het deeg. Leg alle balletjes ruim op je bakplaat en bak de pepernoten in 25 minuten gaar.
- In de tijd dat de pepernoten aan het bakken zijn, kun je de chocolade smelten. Doe dit au bain-marie (in een kom boven een pan met heet water). Let op dat de kom het water niet raakt.
- Strooi een deel van het cacaopoeder op een vel bakpapier. Als de pepernoten ondertussen wat zijn afgekoeld, kun je ze in de gesmolten witte chocolade dippen en op het bakpapier laten drogen. Strooi voorzichtig met een zeefje het overige cacaopoeder over de pepernoten heen. Als blijkt dat je toch wat te weinig poeder hebt, gebruik dan gewoon wat meer.
- Wacht tot de chocolade is gedroogd, bewaar de truffel pepernoten in een luchtdichte trommel of eet direct. Truffel pepernoten recept zó maak je ze.
Ook lekker: Chewy speculaas koekjes met zeezout, grote speculaas pepernoten, met ’n heerlijke crunch van buiten en chewy van binnen.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen