Truffel pepernoten

Luxe pepernoot variant
  • Aantal: 35
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Nu eens geen gewone pepernoten of chocolade pepernoten, maar truffel pepernoten! Iedere keer als ik ze in de supermarkt zie liggen, vind ik ze toch moeilijk te weerstaan.

Truffel, zoet en verleidelijk

De smaak is net wat anders als de pepernoten die we gewend zijn. Je kunt ze eenvoudig zelf maken!

Ingrediënten

  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1½ tl speculaaskruiden
  • 3 el melk
  • 50 gr koude, harde boter
  • 65 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gr witte chocolade
  • 1½ el cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
  2. 2Doe het bakmeel, de kruiden, de basterdsuiker, een snufje zout in een kom en meng dit door elkaar. Voeg hier vervolgens de boter en melk aan toe en kneed het met de hand tot een stevige bal.
  3. 3Draai vervolgens kleine balletjes van het deeg. Leg alle balletjes ruim op je bakplaat en bak de pepernoten in 25 minuten gaar.
  4. 4In de tijd dat de pepernoten aan het bakken zijn, kun je de chocolade smelten. Doe dit au bain-marie (in een kom boven een pan met heet water). Let op dat de kom het water niet raakt.
  5. 5Strooi een deel van het cacaopoeder op een vel bakpapier. Als de pepernoten ondertussen wat zijn afgekoeld, kun je ze in de gesmolten witte chocolade dippen en op het bakpapier laten drogen. Strooi voorzichtig met een zeefje het overige cacaopoeder over de pepernoten heen. Als blijkt dat je toch wat te weinig poeder hebt, gebruik dan gewoon wat meer.
  6. 6Wacht nu tot de chocolade is gedroogd en bewaar de truffel pepernoten in een luchtdichte trommel of eet ze lekker direct op!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...