Truffels van romige kaas en pistache
- Aantal: 14
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 15 min
Truffels van romige kaas en pistache en gedroogde ananas, zó gemaakt, 'n simpel hapjes recept voor bij 'n goed glas wijn. Als borrelhap of als amuse voor een diner. De grootste verassing is de ananas van binnen, past perfect!
Hapjes van kaas
Hapjes van kaas, geitenkaas en roomkaas. Ik noem ze truffels, 'n hartig hapje waar je de blitz mee maakt, crunchy van buiten en verrassend zoet van binnen. Past perfect op de kersttafel.
Zo maak je kaas amuse hapjes
- Hak de pistaches grof in een keukenmachine en leg de nootjes op een bord. Hak de gedroogde ananas in kleine stukjes.
- Meng de roomkaas en de geitenkaas samen met de gedroogde ananas. Dit gaat makkelijk wanneer de kaas al even buiten de koelkast staat. Laat het kaasmengsel in 1 uur in de koelkast goed koud worden.
- Neem telkens met een kleine lepel een schep van het mengsel en maak kleine balletjes. Rol de kaas balletjes door de gehakte pistache nootjes en leg ze op een schaal. Serveer direct. Zó maak je kaas amuse hapjes!
Maak af met een prikker of met amusevorkjes.
Bestel de pistache noten en gedroogde ananas bij de online notenshop, de bite van ananas maken deze hapjes verrassend lekker.
Meer kaas? Kaasrecepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?