Turkse pizza maken (lahmacun) met gehakt

Turkse pizza maken (lahmacun) met gehakt

Probeer eens zelf deze Turkse pizza met gehakt en aubergine, een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. De pizza, ook wel bekend als lahmacun, is een populaire Turkse specialiteit (en veel meer dan alleen katervoedsel) die je op verschillende manieren kunt bereiden. We maken 'm met een zachte deegbodem van wraps, een smaakvol gehaktmengsel en paprika, maar je kunt variëren zoals je wilt.

Het leuke aan lahmacun? Je kunt hem helemaal naar eigen smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld frisse sla toe of experimenteer met andere toppings die jij lekker vindt. Het is sneller en makkelijker dan je denkt!

Ook lekker: sumak uien voor erbij. Zoete, zachte uien met de subtiele zurigheid en diepe smaak van sumak.

 

Turkse pizza

4.2 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Maak zelf Turkse pizza (lahmacun) met gehakt en aubergine - een heerlijke Turkse specialiteit. Vers en eenvoudig te bereiden!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Turkse
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 460

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 rode peper
  • 8 wraps
  • 70 gr tomatenpuree
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 el mayonaise

Voor erbij

  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes

Instructies

  • Snipper de ui fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een hete koekenpan en fruit de gesnipperde ui samen met 2 geperste teentjes knoflook.
  • Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes en doe ze in een kom.
  • Voeg het gehakt, de gesnipperde ui, de geperste knoflook, de gesnipperde rode peper en een snufje zout toe. Laat het mengsel afkoelen en zet het tot gebruik in de koelkast.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de in blokjes gesneden aubergine en paprika gedurende ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het gebakken mengsel in een kom en laat het afkoelen.
  • Meng de yoghurt, mayonaise, een eetlepel water en het overgebleven teentje knoflook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet het mengsel in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Verwarm het gebakken auberginemengsel in een pan.
  • Bestrijk iedere wrap dun met tomatenpuree en verdeel vervolgens het gehaktmengsel erover. Bak de wraps gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de Turkse pizza's, het auberginemengsel en de knoflooksaus apart, zodat iedereen zijn eigen Turkse pizza kan beleggen aan tafel.

Ook lekker: gehaktkebab een traditioneel Turks gerecht, gehakt op een stokje.

Sumak uien

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek september 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie