Turkse pizza

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Maak nu zelf deze Turkse specialiteit met aubergine en paprika. Zelfgemaakte Turkse pizza’s zijn heerlijk vers én eenvoudig te bereiden.

Tip: Heerlijk met een frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 70 gram tomatenpuree
  • 8 zachte wraps
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 rode peper

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui. Doe 1 eetlepel olie in een hete koekenpan en fruit hierin de ui en 2 teentjes geperste knoflook. Ontvel de tomaten, snij de in tweeën en verwijder de zaadjes zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe het in een kom. Voeg het gehakt, de ui, de knoflook, de gesnipperde rode peper en een snufje zout. Laat het mengsel afkoelen en plaats het tot gebruik in de koelkast.

Stap2

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de in blokjes gesneden aubergine en paprika ongeveer 10 minuten. Breng het een beetje op smaak met wat peper en zout. Schep het mengsel in een kom en laat het afkoelen.

Stap3

Meng de Yoghurt, mayonaise één eetlepel water en het overgebleven teentje knoflook door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout en zet het in de koelkast.

Stap4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm het auberginemengel in een pan. Bestrijk iedere wrap dun met tomatenpuree en verdeel het gehaktmengsel erover. Bak de wrapss ongeveer 10 minuten in de oven. Serveer de pizza's, het auberginemengsel en de knoflooksaus apart en beleg de pizza's aan tafel.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab