Turkse pizza

Met aubergine en gehakt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Maak nu zelf deze Turkse specialiteit met aubergine en paprika. Zelfgemaakte Turkse pizza’s zijn heerlijk vers én eenvoudig te maken.

Lahmacun traditioneel

Hoe eet je Lahmacun, ofwel Turkse pizza, eigenlijk? Lahmacun, is de Turkse naam van dit gerecht. Een zachte deegbodem met een gehaktmengsel, belegt met sla en dan rol je ‘m op. Zo eet je de Turkse pizza traditioneel. Zelf kun je hier natuurlijk van alles aan toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 2 tomaten
  • 3 teen knoflook
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 70 gr tomatenpuree
  • 8 zachte wraps
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 rode peper

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui. Doe 1 eetlepel olie in een hete koekenpan en fruit hierin de ui en 2 teentjes geperste knoflook. Ontvel de tomaten, snij de in tweeën en verwijder de zaadjes zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe het in een kom. Voeg het gehakt, de ui, de knoflook, de gesnipperde rode peper en een snufje zout. Laat het mengsel afkoelen en plaats het tot gebruik in de koelkast.
  2. 2Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de in blokjes gesneden aubergine en paprika ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
  3. 3Meng de Yoghurt, mayonaise één eetlepel water en het overgebleven teentje knoflook door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout en zet het in de koelkast.
  4. 4Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm het auberginemengel in een pan. Bestrijk iedere wrap dun met tomatenpuree en verdeel het gehaktmengsel erover. Bak de wraps 10 minuten in de oven. Serveer de pizza’s, het auberginemengsel en de knoflooksaus apart en beleg de pizza’s aan tafel.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...