Tzatziki recept
We gaan vandaag een authentiek tzatziki recept maken, een traditionele Griekse saus die onweerstaanbaar is. Het is heerlijk als topping op je gepofte aardappel of als smaakvolle dip bij vers brood. Super simpel zelf te maken en ideaal om de zomerse sfeer in huis te halen. Dit saus recept bestaat uit romige Griekse yoghurt, knapperige komkommer, rijke olijfolie, pittige knoflook, verfrissende verse munt en een vleugje citroensap.
Meer heb je echt niet nodig. Serveer het als dip met radijs, bleekselderij of knapperige paprika als bijgerecht of als partyhap tijdens een gezellige avond. Het is geweldig fris, romig en ongelooflijk lekker!
Ingrediënten
- 1 el olijfolie extra vergine
- 1 el citroensap
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr Griekse yoghurt
- muntblaadjes of peterselie naar smaak
- verse peper naar smaak
- grof zeezout naar smaak
Instructies
- Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer grof of maak linten.
- Pel en pers de knoflook en voeg samen met de olijfolie en citroensap toe aan de Griekse yoghurt. Meng samen met de komkommer.
- Breng de tzatziki op smaak met verse peper en maak af met verse munt of peterselie. Zet de tzatziki weg in de koelkast of serveer gelijk.
Maak af met een paar druppels olijfolie en citroen. Tzatziki met zoete aardappel is ook een idee.
Meer Griekse recepten
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?