Tzatziki

Tzatziki

Yoghurt Dip
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een flinke dot tzatziki, heerlijk als topping op je gepofte aardappel of als dip met brood, super simpel zelf te maken, de zomer in je bol!

Tzatziki maken doe je zó!

Een saus recept met Griekse yoghurt, komkommer, olijfolie, knoflook, verse munt en citroensap, meer heb je niet nodig. Dip met radijs, bleekselderij of paprika als bijgerecht of partyhap, Spring is coming!

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 komkommer
  • 2 teen knoflook
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • verse munt
  • verse peper

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer grof of maak linten.
  2. Pers de knoflook en voeg samen met de olijfolie en citroensap toe aan de Griekse yoghurt. Meng dit met de geraspte komkommer.
  3. Breng de tzatziki op smaak met verse peper en maak af met verse munt. Zet de tzatziki even weg in de koelkast.
Beoordeling: 4.0. van 2 stemmen.
Please wait...