Uiensoep met kaasbroodjes
Uiensoep met kaasbroodjes laurier en tijm, stevig, vullend en iets wat zoete soep. Een eenvoudig uiensoep recept die smaakt naar skivakantie!
Uiensoep met rode wijn, het geheim van de perfecte uiensoep is het extra lang fruiten van de uien op laag vuur voor de beste smaak. En neem een stevige volle rode wijn.
Met de hoeveelheid bouillon kan je variëren. Ben je liefhebber van een dikke variant soep voeg dan iets minder bouillon toe. De uiensoep is snel klaar maar misschien wel het lekkerst als je deze een dag van te voren maakt.
Uiensoep met kaasbrood
Uiensoep met kaasbroodjes laurier en tijm, stevig, vullend en iets wat zoete soep. Een eenvoudig uiensoep recept.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 500 gr uien
- 1 el bruine basterd suiker
- 1 tl tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- snuf kaneelpoeder
- 1 l rundvlees bouillon
- 100 ml rode wijn stevig
- 1 brood naar keuze
- 100 gr geraspte kaas
Instructies
- Pel en snipper de uien. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de uien bruin. Voeg de suiker toe en bak op laag vuur.
- Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, tijm en kaneel toe en laat de soep zo’n 20 minuten zacht pruttelen.
- Haal het laurier en kruidnagels uit de soep, voeg de rode wijn toe en vers gemalen peper naar smaak.
- Snij het brood in sneeën en bestrooi met de geraspte kaas. Gril ze zo’n 4 minuten tot de kaas gesmolten is. Verdeel de uiensoep over kommen en maak af met kaasbrood.
Ook lekker: Franse uiensoep met gratin van Gruyère, een klassieker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?