Uiensoep met kaasbroodjes
Laurier en tijm- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 395
Uiensoep met kaasbroodjes laurier en tijm, stevig, vullend en iets wat zoete soep. ’n Eenvoudig uiensoep recept die smaakt naar skivakantie!
Uiensoep met rode wijn
Uiensoep met rode wijn, ’t geheim van de perfecte uiensoep is ’t extra lang fruiten van de uien op laag vuur voor de beste smaak. En neem een stevige volle rode wijn.
Met de hoeveelheid bouillon kan je variëren. Ben je liefhebber van een dikke variant soep voeg dan iets minder bouillon toe. De uiensoep is snel klaar maar misschien wel het lekkerst als je deze een dag van te voren maakt.
Stevige uiensoep
- Pel en snipper de uien. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de uien bruin. Voeg de suiker toe en bak op laag vuur. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, tijm en kaneel toe en laat de soep zo’n 20 minuten zacht pruttelen.
- Haal het laurier en kruidnagels uit de soep, voeg de rode wijn toe en vers gemalen peper naar smaak.
- Snij het brood in sneeën en bestrooi met de geraspte kaas. Gril ze zo’n 4 minuten tot de kaas gesmolten is. Verdeel de soep over kommen en maak af met de kaasbroodjes. Stevige uiensoep maak je zó.
Ook lekker: Franse uiensoep met gratin van Gruyère, een klassieker.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?