Uiensoep met kaasbroodjes

Uiensoep met kaasbroodjes

Uiensoep met kaasbroodjes, laurier en tijm is stevig, vullend en heeft een lichte zoetheid die doet denken aan een skivakantie. Dit eenvoudige uiensoep recept is perfect voor een gezellige maaltijd. Het geheim van de perfecte uiensoep ligt in het extra lang fruiten van de uien op laag vuur. Hierdoor ontwikkelen ze een diepere smaak. Gebruik een stevige, volle rode wijn voor een extra smaakdimensie.

Je kunt variëren met de hoeveelheid bouillon. Als je van een dikkere soep houdt, voeg dan iets minder bouillon toe. Hoewel uiensoep snel klaar is, komt de smaak vaak nog beter tot z’n recht als je het een dag van tevoren maakt. Zo kunnen de smaken goed intrekken en elkaar versterken.

Ook lekker: camembert uit de oven met uien.

uiensoep met kaasbrood maken recept

Uiensoep met kaasbrood

4.8 van 24 stemmen
Recept afdrukken
Uiensoep met kaasbroodjes laurier en tijm, stevig, vullend en iets wat zoete soep. Een eenvoudig uiensoep recept.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 395

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 500 gr uien
  • 1 el bruine basterd suiker
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • snuf kaneelpoeder
  • 1 l rundvlees bouillon
  • 100 ml rode wijn stevig
  • 1 brood naar keuze
  • 100 gr geraspte kaas

Instructies

  • Pel en snipper de uien. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde uien toe en bak ze langzaam goudbruin.
  • Voeg de suiker toe en bak de uien verder op laag vuur tot ze gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, tijm en kaneel toe. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen (of langer) zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit de soep. Voeg de rode wijn toe en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Snij het brood in sneetjes en bestrooi met geraspte kaas. Grill de sneetjes brood 4 minuten, of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Verdeel de uiensoep over kommen en maak de uiensoep met broodje kaas af.

Ook lekker: Franse uiensoep met gratin van Gruyère, een klassieker.

uiensoep met kaasbrood maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.75 from 24 votes (24 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025