Uiensoep met kaasbroodjes

Soep met bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Er gaat niets boven een heerlijke kop uiensoep. Dit recept is heel eenvoudig en smaakt zoals een echte uiensoep hoort te smaken. Maak hem heel gemakkelijk zelf klaar en serveer de soep met heerlijke kaasbroodjes.

Geheim van uiensoep

Wil jij het geheim van een perfecte uiensoep? Als je de uien extra lang fruit op een laag vuur zal dit zorgen voor een extra lekkere smaak.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 500 gr uien
  • 1 el bruine basterd suiker
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • snufje kaneelpoeder
  • 2 rundvlees bouillonblokjes
  • 1 l water
  • 100 ml rode wijn
  • allesbinder
  • verse peper
  • stokbrood
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de uien. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de uien bruin. Voeg de suiker toe en bak nog even. Voeg dan ook het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
  2. 2Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de tijm en het kaneelpoeder toe en laat de soep ongeveer 20 minuutjes zacht sudderen.
  3. 3Haal vervolgens de laurierblaadjes en kruidnagels uit de soep en strooi wat allesbinder door de soep. Breng de soep op smaak met een snufje peper en eventueel de rode wijn.
  4. 4Snij het stokbrood in sneeën en bestrooi ze met de geraspte kaas. Gril ze ongeveer 4 minuten tot de kaas gesmolten is. Verdeel de soep over de borden en leg de sneetjes brood erop.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...