Vanille vla maken
Met verse vanille- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 2 uur 20 min
- Klaar in: 2 uur 30 uur
- Kcal: 162
Vanille vla maken met verse vanille en eidooiers, moeilijk is ’t niet. Vla, lekker zacht en licht zoet.
Vanille vla recept
Vanille vla recept, ’n zelfgemaakte vanille vla is veel lekkerder dan vla uit ’n pak. Maak als toetje of als tussendoor. Lekker met lobbige room en stukjes merengue schuim.
Heb je geen vanille stokje in huis? Gebruik dan ’n ½ tl vanille-extract.
Zo maak je ’n vanille vla
- Verwarm de melk in een pan met dikke bodem bijna tot het kookpunt. Neem van het vuur en snij het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit en roer door de melk samen met ’t rasp van de citroen. Laat 10 minuten staan. Laat intussen de gelatine 5 minuten weken in koud water.
- Klop in een kom de eidooiers en suiker tot een licht mengsel. Klop de maïzena erdoor en schenk al kloppend de warme melk door een zeef bij de eidooiers tot een glad mengsel. Schenk dit terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur zonder te koken tot een dikke romige vla.
- Knijp de gelatine uit, roer door de vla tot ’t opgelost is. Schenk de vanille vla in ’n kom. Dek af, laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Ook lekker: Bananen milkshake.