Fantastisch: zelf vanille vla maken
Vanille vla maken met verse vanille en eidooiers is helemaal niet moeilijk. De vla heeft een heerlijk zachte en lichtzoete smaak.
Vanille vla recept, geweldig om je eigen (gezonde) vanillevla te maken, die veel lekkerder is dan de vla uit een pak. Serveer het als toetje of als tussendoortje. Voeg een toef lobbig geklopte room en stukjes meringueschuim toe als finishing touch.
Als je geen vanillestokje in huis hebt, gebruik dan een ½ theelepel vanille-extract voor een heerlijke gele vla.
Recept afdrukken
Zelf heerlijke vanille vla maken met verse vanille en eidooiers als toetje. Een eenvoudig recept voor gele vla met een lichtzoete smaak.
Ingrediënten
- 425 gr melk
- ½ tl vanille
- ½ citroen het rasp
- ½ gelatine blaadje
- 3 eidooiers
- 45 gr suiker
- 25 gr maizena
Instructies
- Verwarm de melk bijna tot het kookpunt in een pan met een dikke bodem. Haal van het vuur en snijd het vanillestokje open.
- Schraap het merg eruit met een mespunt en roer samen met het rasp van de citroen door de melk.
- Laat het mengsel 10 minuten staan terwijl je intussen de gelatine 5 minuten laat weken in koud water.
- Klop in een kom de eidooiers en suiker tot een licht mengsel. Voeg de maïzena toe en schenk al kloppend de warme melk door een zeef bij de eidooiers tot een glad mengsel ontstaat.
- Giet dit mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot het dik en romig wordt zonder te koken.
- Knijp de gelatine uit en roer door de vla tot het volledig is opgelost. Giet de vanillevla in een kom, dek af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Laat de vanille vla vervolgens minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Ook lekker: bananen milkshake.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?