Varkenshaas met zoetzure saus

Varkenshaas met zoetzure saus

Wok met rijst en ananas
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 390

Varkenshaas met zoetzure saus ’n wok met rijst en ananas eenvoudig te maken. Voedzaam, vol smaak en snel aan tafel.

Wokken met rijst

Wok­ken met rijst en var­kens­haas in zoetzure saus een lekker wokgerecht met gekookte rijst, groenten en gewokte varkenshaas.

’n Varkenshaas gebakken, zacht mals vlees ’t lekkerste rosé.

Ingrediënten

  • 1 bos bosui
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr sugar snaps
  • 250 gr cherrytomaten
  • 250 gr ananasstukjes
  • 300 gr varkenshaas
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr rijst
  • 4 el Sweet & Sour woksaus
  • 1 rode paprika

Varkenshaas recept

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de varkenshaas in blokjes. Snij de knoflook fijn en meng samen met de olijfolie in een kom. Schep de blokjes varkenshaas erdoor en laat even marineren. Voeg een snuf zout en peper naar smaak toe.
  2. Snij de bosui in ringen, halveer de tomaten en de paprika in stukjes. Bak de varkenshaas 2 minuten in een wok, haal eruit en zet weg. Bak de sugarsnaps en de paprika kort in de wok en voeg daarna de tomaten, ananas en varkenshaas toe en bak samen.
  3. Schep de woksaus door de groenten en voeg de bosui toe. Giet de rijst af en serveer samen met de varkenshaas en groenten. ’n varkenshaas recept zó maak je dat.

Ook lekker: Pilaf met peultjes en mangochutney.

Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024