Varkensmedaillons met appel en mosterdroomsaus
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 25 min
Bereidingswijze
- Snij de varkenshaas in medaillons. Bestrooi ze met peper en zout. Snij de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snij de kwarten nogmaals in de lengte door.
- Bak de varkensmedaillons met 2 eetlepels olie in een koekenpan in 3 minuten goudbruin. Doe de rest van de olie in een andere pan en bak hierin de appelschijven kort aan, 1 á 2 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
- Snipper de sjalot en fruit deze in het bakvet van de varkensmedaillons. Voeg de witte wijn toe en roer de aanbaksels van het vlees los. Doe nu ook de crème fraîche erbij en roer het even om. Breng de saus op smaak met peper, zout en de mosterd.
- Verdeel het vlees en de appels over de borden. Schenk de saus erover en garneer met de takjes peterselie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?