Varkensmedaillons met appel en mosterdroomsaus

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 25m

Dit is echt een heerlijk gerecht voor de feestdagen. Heerlijk mals varkensvlees met frisse appel en een zelfgemaakte roomsaus.

Tip: Lekker met wat aardappelpuree en een salade.

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 2 goudreinetten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 takjes peterselie
  • 125 ml droge witte wijn

Bereidingswijze

Stap1

Snij de varkenshaas in medaillons (plakken van 2 cm). Bestrooi ze met wat peper en zout. Snij de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snij de kwarten nogmaals in de lengte door.

Stap2

Bak de varkensmedaillons met 2 eetlepels olie in een koekenpan in 3 tot 4 minuten goudbruin. Doe de rest van de olie in een andere pan en bak hierin de appelschijven kort aan (ongeveer 1 á 2 minuten per kant). Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.

Stap3

Snipper de sjalot en fruit deze in het bakvet van de varkensmedaillons. Voeg de witte wijn toe en roer de aanbaksels van het vlees los. Doe nu ook de crème fraîche erbij en roer het even om. Breng de saus op smaak met peper, zout en de mosterd.

Stap4

Verdeel het vlees en de appels over 4 borden. Schenkt de saus erover en garneer het met de takjes peterselie.

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab