Varkensmedaillons met appel en mosterdroomsaus

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min

Lekker mals vlees van varkenshaas in een romige mosterdsaus, een simpel feestrecept met zure appel, mosterd en peterselie. Een heerlijk hoofdgerecht voor de feestdagen.

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas
  • 2 goudreinetten
  • 4 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tl grove mosterd
  • 2 takjes peterselie
  • 125 ml droge witte wijn

Bereidingswijze

  1. Snij de varkenshaas in medaillons. Bestrooi ze met peper en zout. Snij de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snij de kwarten nogmaals in de lengte door.
  2. Bak de varkensmedaillons met 2 eetlepels olie in een koekenpan in 3 minuten goudbruin. Doe de rest van de olie in een andere pan en bak hierin de appelschijven kort aan, 1 á 2 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
  3. Snipper de sjalot en fruit deze in het bakvet van de varkensmedaillons. Voeg de witte wijn toe en roer de aanbaksels van het vlees los. Doe nu ook de crème fraîche erbij en roer het even om. Breng de saus op smaak met peper, zout en de mosterd.
  4. Verdeel het vlees en de appels over de borden. Schenk de saus erover en garneer met de takjes peterselie.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024