Varkensreepjes met paksoi en champignons

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 15m

Kun jij wel een balansdag gebruiken? Maak dan dit magere recept voor varkensreepjes met paksoi en champignons. Ideaal voor degenen die gewicht willen verliezen maar niet te lang in de keuken willen staan. Binnen 15 minuten is dit gerecht al klaar om opgegeten te worden. Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar meer gezonde gerechten? Kijk dan eens bij onze gezonde recepten.

IMG_3678

Ingrediënten

  • 400 gram varkensfiletlapjes
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 250 gram champignons (of oesterzwammen)
  • 200 gram taugé
  • 1 paksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 300 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Stap1

Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de champignons in plakjes, de paksoi in stukjes en snij de filetlapjes in reepjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees, de gember en de sambal op hoog vuur bruin. Voeg de ketjap, paksoi en champignons toe.

Stap2

Verwarm het geheel al omscheppend 3 minuten. Voeg dan de taugé toe en schep deze er ongeveer 1 minuutje doorheen. Serveer de roerbakreepjes en groenten met de zilvervliesrijst.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

76

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab