Varkensreepjes uit de wok

Varkensreepjes uit de wok

Met paprika en bosui
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 310

Varkensreepjes uit de wok met paprika en bosui, ’n wokgerecht met ananas en rijst heel eenvoudig te maken.

Vega reepjes uit de wok

Liever vega reepjes uit de wok, neem vega wokreepjes of ga voor vega schnitzel, ook echt ’n aanrader! Iets korter bakken, iets meer olijfolie en je kan aan tafel. De vegan schnitzel van ‘Like Meat’ is zelfs glutenvrij.

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bos lente-ui
  • 1 el fijngesneden stemgember
  • 340 gr ananasstukjes op sap
  • 300 gr rijst
  • 400 gr varkensschnitzels zonder paneer
Reepjes met ananas paprika en rijst

Rijst met ananas

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika in reepjes en de lente-uitjes in schuine ringen. Snij het vlees in reepjes en bestrooi met zout en peper naar smaak. Verhit de olie in een wokpan en bak het vlees 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Bak de paprika en lente-ui en voeg de ananas met de helft van ’t sap toe in de wok. Roerbak op hoog vuur zo’n 3 minuten.
  3. Voeg het vlees weer toe of serveer apart. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer het gerecht met de rijst.

Maak af met krokante uitjes en chilisaus.

Ook lekker: Springrolls recept loempia’s van rijstvellen, ’n favoriete snack met noedels.

Beoordeling: 3.7. van 3 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter