Varkensreepjes uit de wok

Varkensreepjes uit de wok

Met paprika en bosui
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Varkensreepjes uit de wok met paprika en bosui, ’n wokgerecht met ananas en rijst heel eenvoudig te maken.

Varkensreepjes bakken

Varkensreepjes bakken in de wok is simpel, niet te lang dan worden ze droog. Heel simpel maar lekker wokrecept.

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bos lente-ui
  • 1 el fijngesneden stemgember
  • 1 blik ananasstukjes
  • 300 gr rijst
  • 400gr varkensschnitzels zonder paneer

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika in reepjes en de lente-uitjes in schuine ringen. Snij het vlees in reepjes en bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit de olie in een wokpan en bak het vlees 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Schep de paprika, lente-ui en ananas met sap in de wok. Roerbak het op hoog vuur ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg het vlees weer toe en roer goed door. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en serveer het gerecht met de rijst.

Ook lekker: Springrolls recept loempia’s van rijstvellen, ’n favoriete snack met noedels.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...