Varkensreepjes uit de wok

Met paprika en bosui
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Dit wokgerecht met varkensreepjes, paprika, lente-uitjes, ananas en rijst is heel eenvoudig om te maken. Het voordeel is dat je geen expertise nodig hebt om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten. Wil je meer groente eten? Maak er dan een frisse salade bij.

Lekker wokrecept

Zin om te wokken? Dit is een heel simpel maar lekker wokrecept. Een lekker wokgerecht wacht op jou.

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bos lente-ui
  • 1 el fijngesneden stemgember
  • 1 blik ananasstukjes
  • 300 gr rijst
  • 400gr varkensschnitzels zonder paneer

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika in reepjes en de lente-uitjes in schuine ringen. Snij het vlees in reepjes en bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit de olie in een wokpan en bak het vlees 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. 2Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Schep de paprika, lente-ui en ananas met sap in de wok. Roerbak het op hoog vuur ongeveer 3 minuten.
  3. 3Voeg het vlees weer toe en roer goed door. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en serveer het gerecht met de rijst.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...