Vega borrelhap
Geniet van een heerlijke vega borrelhap: pesto en hummus dip, perfect vooraf of als amuse, en buitengewoon eenvoudig. Rauwkost is altijd een favoriet borrelhapje en staat in een mum van tijd op tafel. Deze gezonde hapjes, zoals crudites groenten met dip ziet er uit als een gezellige groentetuin.
Een snelle borrelplank met dips en groenten biedt eindeloze variatiemogelijkheden, net als de dips zelf! Maak het jezelf gemakkelijk met gekleurde wortelen, radijs of kies voor knapperige bleekselderij. Het hele jaar door een feestelijk succes voor elke gelegenheid. Net even anders: gezonde dipsaus voor rauwkost.
Zowel hummus als pesto maak je makkelijk zelf. Volg enkel het recept.
Ingrediënten
- 200 gr hummus naar keuze
- 125 gr groene pesto
- 600 gr regenboog wortelmix
- 300 gr cherrytomaat tomatenmix
- 1 bosje radijs
Instructies
- Was de groenten, rasp de wortels en snij door de lengte doormidden.
- Snij ook de radijs doormidden, laat de mooie blaadjes eraan.
- Neem de hummus en schep op een schaal in het midden en maak een klein bergje.
- Leg hier de groenten mooi op, de gekleurde tomaten laat je heel. Schep de pesto om de vega borrelhapjes heen en serveer.
Vul aan met vegetarische pompoenbitterballen of vega bitterballen van Kwekkeboom.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?