Vega pita met biet en feta

Vega pita met biet en feta

En frisse komkommer
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 455

Vega pita met biet en feta en ’n saus van yoghurt, knoflook en komkommer super simpel, gezond en lekker fris. Voor een pittige bite smeer je eerst nog een laagje hummus pikant op de pita.

Broodje rode biet en feta

Broodje rode biet en feta, ’t is echt lekker! Wanneer je rauwe bieten gebruikt: Was de bieten, snij oneffenheden weg en besprenkel met olijfolie. Rol de bieten (apart van elkaar) in aluminiumfolie in en gaar de bieten in een uur in een voorverwarmde oven van 190 graden. Pak uit, was, schil en snij.

Ook lekker: Rode bieten tartaar met balsamico, bosui en koriander.

Ingrediënten

  • 8 pita’s
  • 4 rode bieten (voorgekookt)
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr feta
  • bosje koriander

Yoghurtsaus

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 2 teen knoflook

Optioneel

  • 200 gr Hummus
Pita met rode biet en fetakaas

Snelle vega pita’s

  1. Maak eerst de saus. Rasp de komkommer, pel en pers de knoflook en meng samen met de yoghurt. Breng op smaak met ’n snuf grof zout en vers gemalen peper en zet koud weg.
  2. Snij de bieten in parten, hak de koriander grof en rooster de pita’s.
  3. Beleg de pita’s eventueel met ’n laagje hummus, spinazie blaadjes, bieten, feta, yoghurtsaus en koriander. Snelle vega pita’s maak je zó.

Ook lekker: Bieten tartaar met haring en appel ’n haring salade met biet met toast of brood.

Snelle pita met bietjes en feta maken
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter