Vega pita met biet en feta
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 455
Een simpel, gezond en heerlijk fris gerecht: pitabroodjes gevuld met rode biet, feta en een romige saus van yoghurt, knoflook en komkommer. Wil je, pita met biet wat pittiger? Smeer dan eerst een laagje pittige hummus op het broodje voor een extra kick.
Gebruik je rauwe bieten? Was ze goed, verwijder oneffenheden en besprenkel met een beetje olijfolie. Wikkel elke biet afzonderlijk in aluminiumfolie en rooster ze ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 190 °C. Laat iets afkoelen, haal de bieten uit de folie, schil ze en snijd in plakjes of blokjes.
Beleg je pitabroodjes met de geroosterde biet, feta en een lepel van de frisse yoghurtsaus. Eventueel afmaken met wat rucola of munt voor een extra smaakboost. Eet smakelijk!
Ook lekker: rode bieten tartaar met balsamico, bosui en koriander.
Snelle vega pita's
- Maak eerst de saus. Rasp de komkommer, pel en pers de knoflook en meng samen met de yoghurt. Breng op smaak met 'n snuf grof zout en vers gemalen peper en zet koud weg.
- Snij de bieten in parten, hak de koriander grof en rooster de pita's.
- Beleg de pita's eventueel met 'n laagje hummus, spinazie blaadjes, bieten, feta, yoghurtsaus en koriander. Snelle vega pita's maak je zó.
Ook lekker: bieten tartaar met haring en appel, 'n haringsalade met biet met toast of brood.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?





